18 души загинаха при катастрофа на руски хеликоптер в Красноярския

...
18 души загинаха при катастрофа на руски хеликоптер в Красноярския
Коментари Харесай

18 души загинаха при катастрофа на руски хеликоптер

18 души починаха при злополука на съветски хеликоптер в Красноярския край. Машината е паднала, откакто закачила товара на различен хеликоптер на същата компания, който превозвал тръби. Една от главните версии на следствието е пилотска неточност.

Двата хеликоптера на " Ютеър ", която обслужва компании за рандеман на петрол и газ, са изхвърчали от площадка покрай нефтеното находище Ванкор в Красноярския край. Първи потегля товарният, пренасящ тръби, а няколко минути по-късно и пътническият МИ-8, който е транспортирал служащи до нефтена станция.

По необясними аргументи, откакто набира височина пътническата машина се озовава в рискова непосредственост до другата и удря с витлото си външно окачения товар. Пътническият Ми-8 пада, разрушава се и пламва. Загиват всички на борда - тримата членове на екипажа и 15 пасажери. От товарния хеликоптер са принудени да изхвърлят товара на земята, с цел да не се разбият, и кацат спешно, без потърпевши.
Светлана Петренко - представител на Следствения комитет на Руската федерация: Следователите вземат документите на полета, проби от горивото, разпитват наземния личен състав на летището и чиновници на компанията, както и очевидци и очевидци на случая.
И двата хеликоптера са били механически изправни, а метеорологичните условия - естествени. Следствието преглежда разнообразни версии, в това число пилотска неточност. Според източници от оперативния щаб на мястото на произшествието, командирът на пътническия хеликоптер не е решил вярно дистанцията и в последния миг се е опитал да избегне конфликта, само че такава маневра за няколко секунди е била невъзможна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР