18 души са загинали и 29 са били ранени при

...
18 души са загинали и 29 са били ранени при
Коментари Харесай

Хеликоптерната катастрофа в Украйна: 18 загинали, сред тях 3 деца, 29 ранени, от които 10 деца

18 души са починали и 29 са били ранени при злополука на хеликоптер в непосредствена непосредственост до детска градина в украинския град Бровари, Киевска област, съгласно данните досега на украинските управляващи. Министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски също е измежду жертвите, предава БНР.

Денис Монастирски е бил един от пасажерите в хеликоптера. Останалите осем души на борда също са починали. Сред тях са били първият заместник-министър на вътрешните работи Евгений Енин и държавният секретар в министерството Юрий Лубкович.

Управителят на Киевска област Олексий Кулеба заяви, че измежду 18-те починали в злополуката, има три деца. " Има информация за 29 ранени, в това число 15 деца ", добави той.

След рухването на хеликоптера в региона на детската градина е избухнал пожар, децата и чиновниците са били изведени неотложно от постройката.

Спасителната интервенция на мястото на случая продължава.

Катастрофата е станала рано сутринта, в мрачно и мъгливо време.

Води се следствие за аргументите, като се преглеждат всички вероятни версии. Досъдебното произвеждане е под контрола на основния прокурор Андрей Костин.

Катастрофата в Бровари - град с население към 100 хиляди души, на към 40 километра от столицата Киев, е станала до момента в който хеликоптерът с вътрешния министър е пътувал към фронтовата линия, съобщи президентският консултант Кирило Тимошенко.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски назова злополуката в Бровари " ужасна покруса ". Болката е неописуема ", уточни той в изказване в обществена медия.

Присъединяваме се към Украйна в тъгата след трагичния случай с хеликоптер, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в обява в обществените медии и изпрати съболезнования на околните на починалите и на целия украински народ.

Председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен също изрази съболезнования. " Трагедия порази в сърцето разкъсваната от война Украйна. Изказвам най-искрени съболезнования на фамилиите на жертвите. Скърбим с вас ", написа тя в Туитър.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР