18 души са намерени мъртви в изгоряла гора в областта

...
18 души са намерени мъртви в изгоряла гора в областта
Коментари Харесай

18 души са загинали при горски пожар край Александруполис

18 души са открити мъртви в изгоряла гора в региона Еврос в североизточна Гърция след тежък горски пожар, който бушува от два дни.

Телата на починалите са открити близо до границата на Гърция с Турция и на към 60 км от българската граница.

Разследващите подозират, че жертвите са незаконни имигранти, които са влезнали на територията на страната, само че са попаднали в огнения капан.

Властите са изпращали голям брой сигнали за евакуация на популацията през системата 112, в това число през мрежите на задгранични оператори. Няма безследно изчезнали хора измежду локалните поданици, което кара полицията да допуска, че починалите са бежанци.

Горските региони към границата с Турция се употребяват за укрития на незаконни мигранти, които се пробват да влязат на територията на Европейски Съюз през каналите на трафиканти.

Гърция още веднъж се бори с тежки горски пожари през последните няколко дни - най-засегнат е районът към Александруполис и националния парк Дадя в североизточната част на страната.

Заради мощните ветрове огънят се разгръща още по-бързо, което усложнява съществено работата на пожарникарите.

Пожар гори и близо до Атина, в община Аспропиргос, където са изпратени 27 екипа огнеборци и три хеликоптера. Огънят е тръгнал от огромно локално бунище, което е употребено за изхвърляне на боклука от столицата.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР