18 души са хоспитализирани с Covid 19 в пловдивски болници,

...
18 души са хоспитализирани с Covid 19 в пловдивски болници,
Коментари Харесай

Пловдив очаква новата си лаборатория

18 души са приети в болница с Covid 19 в пловдивски лечебни заведения, още 8 карат болестта с домашно лекуване. От инфектираните с вируса, 9 са медицински фрагменти, само че единствено двама са лекари, останалите са медицински сестри и санитарки. По данни на РЗИ, все още под карантина са сложени 2603 души в Пловдивска област . За други 1 800 тя към този момент е изтекла. 
Продължават инспекциите по търговски обекти, през вчерашния ден са тествани 107. Обект на надзор са станали 41 обекта с публично предопределение и 43 в областта на градския превоз. 
Спешна помощ към този момент разполага с график на лечебните заведения, подготвени да одобряват заболели от ковид. Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ " Св. Георги " ще проработи на нормален потенциал на следващия ден или вдругиден. След като там бе изолиран инфектиран от медицинския личен състав, бяха подхванати ограничения за стерилизация и тестване на контактните лица. Един пациент и негов компаньон се оказа положителни на теста, те са приети в болница в Инфекциозна клиника, откакто на пациента му е назначено лекуване за главното заболяване от неврохирурзите. 
Клиничната лаборатория за проучване на Covid 19 на територията на Инфекциозна клиника се строи по метода на сухото строителство, до 6 април би трябвало да е доставена техниката, сподели на днешния брифинг на Областния спешен щаб шефът на УМБАЛ " Св. Георги " доктор Карен Джамбазов. Стойността на цялата лаборатория - строителство и техника, възлиза на 307 000 лева . Сумата бе дарена от предприемача Георги Гергов. 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР