18 души чакат резултати от пробите си в Инфекциозна клиника

...
18 души чакат резултати от пробите си в Инфекциозна клиника
Коментари Харесай

18 души чакат резултати от проби за COVID-19 в Пловдив

18 души чакат резултати от пробите си в Инфекциозна клиника в Пловдив. Това стана ясно по време на онлайн конференция на Областния спешен щаб в Пловдив.

До нея се стигна, откакто пловдивската журналистическа гилдия излезе с Отворено писмо до шефовете на институции под тепетата, с гледище да се спрат брифингите на закрито и по опция те да се вършат онлайн.

Две са свободните кревати в клиниката на този стадий. До момента няма случаи на заболели с ковид под тепетата. Пациентите в Инфекциозна клиника на УМБАЛ " Св. Георги " се одобряват в обособен блок, самостоятелен за изолираност на хора със подозрения за COVID-19. В другите отделения на клиниката обаче също има свободни кревати. До дни се чака да бъдат разкрити нови 30 , които са постъпили особено като подаяние. 

Областният спешен щаб също по този начин е взел решение във всяка една болница и ДКЦ да се обособят пространства , в които – при подозрение, пациентите да бъдат отделяни от останалите и да бъдат съветвани с инфекционист.

Ще бъде основан и непрекъснато настоящ Медицински щаб , който ще дава отговор за организацията на легловата база, графика на претовареност на леглата, инсталация и всичко обвързвано с приемането на пациенти. Този щаб ще бъде на послушание на регионалния шеф и Областния спешен щаб. Той също ще заседава всекидневно. Председател ще бъде доктор Сийка Димчева от РЗИ-Пловдив.

Областният шеф Дани Каназирева съобщи още, че РЗИ и Министерство на вътрешните работи се уведомяват за всички хора, които се завръщат от чужбина и съставляват евентуален риск за останалите.

Днес стана ясно, че  козметичните студия в града под тепетата преустановяват работа до 29 март , защото множеството процедури крият риска за преместването на вируса. Фризьорските салони пък ще работят, като по-малките - единствено с един клиент, а по-големите - с не повече от двама.

Автобусите от градския превоз ще работят с обикновено разписание заран и вечер, с цел да се избегне скупчването на хора. Причината е, че от през днешния ден автобусите в Пловдив са с празнично разписание, само че се е стигнало до скупчване на хора по спирките и в рейсовете. През деня ще се преценява има ли потребност от разреждане на рейсовете. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР