18 докладни записки обсъдиха общинските съветници от пет постоянни комисии

...
18 докладни записки обсъдиха общинските съветници от пет постоянни комисии
Коментари Харесай

18 докладни записки обсъдиха общинските съветници на заседания на пет постоянни комисии, сесията е следващия вторник

18 докладни мемоари разискаха общинските съветници от пет непрекъснати комисии към локалния парламент.

Всички докладни, показани от заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, бяха утвърдени от съветниците, окончателното им гласоподаване обаче ще е на сесията на Общинския съвет на 28 юни. Тя е планувана за 13,30 ч. в залата на 11 етаж на Община Разград, ще бъде предаване онлайн от КИС 13 и на уеб страницата на Община Разград.

По множеството от предложенията на кметската администрация нямаше полемики, а единствено уточняващи въпроси.

Сред докладните, които по-рядко се внасят в Общинския съвет, бяха две оферти за даване на подаяние – едно от компания и едно от физическо лице. Фирма „ Ем-пак ”ООД дава на Община Разград два поземлени парцела на територията на някогашния ВРЗ ”Цар Калоян ” с площи надлежно 227 кв.м. и 242 кв.м. Тези парцели са обект на употреба от още осем сдружения.
През последните години в този регион са възниквали постоянно капиталови планове за създаване на фотоволтаични централи за лични потребности и промени във ВиК инфраструктурата. Те са били възпрепятствани, а самите процедури усложнени от събитието, че описаните парцели са частна благосъстоятелност. С тези претекстове фирмата-дарител аргументира предлагането си за подаяние на парцелите на Община Разград. Второто предложение за подаяние е от предприемача Мартин Нешев и е обвързвано с парцел с метод на прилагане второстепенна улица в същия регион – някогашният Военен цех. Площта му е 2223 кв.м.

При одобряване на сесия и следващо развиване няколко от докладните мемоари ще донесат доходи в общинската хазна. 14 879 лева е възмездното право на градеж за подсилване и създаване на втори етаж на постройка в общински аграрен парцел по една от докладните мемоари. Търг с очевидно наддаване с начална цена 9 179 лева се планува за продажба на парцел в село Ушинци, като 30% от постъпленията ще се употребяват за финансиране на построяването, за главен и настоящ ремонт на обществената и техническата инфраструктура на територията на село. Също близо една трета от приходите от търг с начална цена 8 770 лева ще се влагат в Балкански, а при различен търг в Гецово началната цена е 8917 лева, като още веднъж 30% от приходите ще са за поправки в селото. В Раковски също ще се извършат поправки с пари от продажби на придаваеми общински терени, терените са два при цени 800 и 859 лева

Интерес за закупуване или за прилагане има към 27 парцела в Разград, Ушинци, Гецово, Осенец и Раковски, най-вече лозя и пасища. В докладна бележка се предлага да бъдат включени в Програмата за ръководство и предписание с имоти-общинска благосъстоятелност за 2022 година В листата за предназначението, броя, типа и местонахождението на общинските жилища също се предлага изменение – като общински апартамент на бул. „ Бели Лом ”58 премине от раздел „ Жилища за продажба ” в групата на жилищата за настаняване чартърен на жители с открити жилищни потребности. Мотивът за тази смяна е, че към сегашния миг е осъществен главен ремонт на покривната хидроизолация на жилищния вход, в резултат на което е отпаднала повода за продажбата на общинското жилище, защото същото се намира на последния етаж в постройката и е било най-потърпевшо от нарушената покривна хидроизолация, което е попречило и неговото отдаване чартърен на жители с открити жилищни потребности.

Четири от докладните мемоари са за позволения за издаване на подборни устройствени проекти.

Сред докладните има едно изменение на Наредба, това е Наредба №12 за организацията на придвижването по общинските пътища и улици на територията на Община Разград. Промяната е обвързвана с разширение на синята зона с 47 броя платени паркоместа в централната градска част. Местата са на два паркинга: от източната част на джамията „ Ибрахим паша ” и от източната част на Момина чешма и северно от блок 21 на бул. „ България ”. Докладната бележка бе утвърдена от две комисии – по устройство и развиване на територията, превоз на Общината и по правда, предварителна защита на корупцията, надзор на решенията, оферти на жителите и връзка с неправителствените организации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР