18 арестувани, 3 пострадали полицаи - това е резултатът от

...
18 арестувани, 3 пострадали полицаи - това е резултатът от
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: На някои това им е целта - дестабилизация и да падне правителството

18 задържани, 3 потърпевши служители на реда - това е резултатът от двата митинга в София в петък, 10 юли вечерта. Това разгласи на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Двама от арестуваните са престъпно проявени, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.

Двама от задържаните протестиращи са прегледани в " Пирогов ", оказана им е здравна помощ. Единият от потърпевшите служители на реда е със счупена ръка, другият - травма на коляното, а третият е ранен в главата.

Има хора със страховит финансов запас, това им е задачата - дестабилизация и да падне държавното управление, сподели Иванов.

Всички служители на реда нощес бяха в детайли инструктирани да не ползват физическа мощ. Те имат богат професионален опит, множеството са над 15-20 година работа. Винаги сме си правили професионално отговорностите, не пазим нито една политическа мощ. За нас няма значение кой е президент, министър председател,... нашата работа е да пазим публичния ред.

Всичко (за провокацията - б.р.) беше авансово квалифицирано, имахме информация, сподели Иванов. Имаше информация, че ще има хора от футболните агитки, клубната принадлежност няма значение. Това са хора, които имат интерес да провокират вълнения. Стоя надалеч от политиката, пробвам се по никакъв метод да не взимам страна, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Той загатна сума от най-малко 40 лв. за присъединяване в митинга.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР