18 000 наши сънародници са си сменили българските документи за

...
18 000 наши сънародници са си сменили българските документи за
Коментари Харесай

18 българи са подменили документите си в Лондон

18 000 наши сънародници са си сменили българските документи за идентичност посредством посолството ни в Лондон през 2021 година. Информацията е на посланика ни в английската столица Марин Райков, представен от " 24 часа ".

По думите на Райков огромният брой актуализирани документи се дължи на пандемията, попречила на доста хора да пътуват регулярно до родината , а също и на нарасналата се българска общественост на Острова.
 Българите в Лондон недоволстват от затварянето на храм
Българите в Лондон недоволстват от затварянето на храм

провеждат митинг пред параклиса, плануван за 6-и февруари

Всеки ден пред българското посолство в Лондон има опашка от хора, които се нуждаят от някаква консулска услуга, а за приемен час се чака дълго .

За замяна на български документ за идентичност, в случай че през днешния ден се наредите, най-ранният вероятен час е за началото на юни.

В същото време от дипломатическита ни задача се пробват да подобрят обстановката. Назначени са в допълнение трима чиновници към съществуващите осем, а в понеделник бе намерено и уголемение на приемната за жители . Освен това се чака до края на годината да проработи и консулска работа в Шотландия.

" Нашата консулска работа беше една от дребното, които не затвориха по време на пандемията. Само през предходната година в нея са осъществени 35 хиляди услуги , само че е мъчно да се отговори на потребностите на над 200 000 души, колкото към този момент е българската общественост тук ", акцентира посланикът.

По данни на английското вътрешно министерство 330 720 българи са кандидатствали за статут на уседналост във Англия и 311 140 към този момент са получили подобен . Това им дава право да продължат да живеят и работят свободно в страната след Брекзит. Разрешителното на 179 240 обаче е краткотрайно, което значи, че не са имали нужните 5 година легален престой в Обединеното кралство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР