18 000 литра нелегален спирт, задържаха митничари на ГКПП Кулата.

...
18 000 литра нелегален спирт, задържаха митничари на ГКПП Кулата.
Коментари Харесай

Задържаха 18 тона спирт на ГКПП Кулата

18 000 литра незаконен алкохол , задържаха митничари на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата. Стоката е открита при инспекция на товарен автомобил с българска регистрация, излизащ от страната на 25 май година и пренасящ товар за Италия .

По документи камионът превозвал 18 тона нетоксичен и невъзпламеняем воден разтвор AD-Blue, който се употребява за понижаване на нездравословните излъчвания на дизелови мотори на товарни коли.

При инспекция, митничарите откриват, че стоката, оповестена като воден разтвор, в действителност съставлява 96-градусов етилов алкохол , който бил разпределен в 18 контейнери, всеки с съдържимост 1000 литра.

Акцизната стока и товарният автомобил, послужил за осъществяване на нарушаването са арестувани. Взети са проби за лабораторен разбор. Дължимият данък за сходно количество алкохол е над 190 000 лв. .

Предполага се, че спиртът е предопределен за произвеждане на спиртни питиета, популяризирани в гръцките курорти . За случая е известена Районна прокуратура Петрич.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР