176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли на територията

...
176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли на територията
Коментари Харесай

Близо 12 хил. деца в София отново на детска градина от вторник


176 детски градини и 24 независими детски ясли на територията на Столична община възобновяват работа във вторник, съобщи БГНЕС.

Родителите на общо 11 849 деца са декларирали предпочитание да изпратят децата си в общинските детски градини. Това е 26% от общия брой на посещаващите. В независимите детски ясли децата ще са 860, което е 43% от посещаващите.

По данни на шефовете родители на деца от 6 детски градини не са декларирали предпочитание децата им да посещават в идната първа седмица.

В 7 детски градини – пет в регион Студентски и по една в регион Надежда и Илинден се правят неотложни ремонтни действия. Очаква се детските градини в Студетски и Илинден да отворят порти на 1 юни, а детската градина в Надежда да отвори порти в средата на юни.

Директорите имат задача да провеждат ежедневна стерилизация на детските площадки и 4 пъти дневно стерилизация на пространствата. Всички деца, които са здрави и се усещат добре, имат право да посещават детските градини. Всяка заран здравословното положение на децата ще се ревизира от медицинския личен състав на детската градина, като децата с висока температура и грипоподобни признаци би трябвало да останат у дома до цялостното им възобновяване.

Необходимо е да се обезпечи отдалеченост сред другите групи, както и сред личния състав, и родителите. Увеличава се времето за осъществяване на занимания на открито при хубаво време. При игрите на открито ще се следи дружно да играят единствено деца от една група. Посещенията на родители вътре в пространствата ще остане неразрешено, както и преди затварянето на детските градини.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР