175 300 лв. от бюджета на Община Хасково са изплатените

...
175 300 лв. от бюджета на Община Хасково са изплатените
Коментари Харесай

175 300 лв. помощи за новородени изплати община Хасково

175 300 лева от бюджета на Община Хасково са изплатените през 2022 година еднократни помощи на фамилии или самотни родители с живородено или осиновено дете, оповестяват от локалната администрация.

От началото на годината досега в община Хасково са постъпили 212 заявки за разпределяне на еднократна финансова помощ. За този интервал са издадени 9 отхвърли, а на 32-ма претенденти е дадена опция за наново разглеждане на документите.

Размерът на еднократната финансова помощ се дефинира годишно в бюджета за съответната година. От началото на 2022г. отпусканата сума в община Хасково е в размер на 650 лв.. С смяна на минималната работна заплата от 1 април 2022 г.- в размер на 710 лева

Родителите, подали заявление, би трябвало да дават отговор на изискванията в. Всяко заявление се преглежда от комисия, която утвърждава, отхвърля или дава опция в 7-дневен период изискванията да бъдат изпълнени, напомнят от общината.

49 нови заявки са прегледани на последното съвещание на комисията през месец октомври. Направен е един отвод и е дадена опция шест претенденти да отстранят пропуски и заявките им да бъдат наново прегледани, осведомят от хасковската администрация.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР