172-та годишнина от рождението на Христо Ботев беше отбелязана тържествено

...
172-та годишнина от рождението на Христо Ботев беше отбелязана тържествено
Коментари Харесай

Йотова: В деня на Богоявление величавата фигура на Христо Ботев отново ни събира заедно

172-та годишнина от рождението на Христо Ботев беше маркирана тържествено с митинг-поклонение в Калофер . Тържествата тази година заочнаха от Националния музей " Христо Ботев ". Оттам знамената бяха тържествено изнесени до централния площад в подбалканското градче.

Гост на честването бе вицепрезидентът
 DarikNews.bg
„ Христо Ботев и героите на българските революции сътвориха българската нация и страна, дадоха ни самочувствието на българи. Моят прочит дне с, 172 години след рождението на Ботев, е за силата на единението.

Дългата и трагична българска история ни даде доста уроци, само че най-важният е, че съумяваме тогава, когато сме дружно, един до друг. Когато диалогът за бъдещето на България надвие омразата и самоцелното опълчване. Когато силата вземе връх над апатията “, сподели Йотова. 

-->
 
В деня на Богоявление величавата фигура на Христо Ботев още веднъж ни събира дружно. Този ден вплита в едно кръщението във вярата с раждането на един от героите на българското избавление, с неговата религия в свободата и възкресението на българския народ, религия мощна, несломима “, акцентира Йотова.

 DarikNews.bg

Тя напомни великите каузи на  Ботев и акцентира, че огънят на българското възобновление гори най-силно в китните подбалкански градчета . " Оттук се роди българската нация, отсам потегли и походът към свободата след петвековно робство “, уточни вицепрезидентът и добави:  „ Днес моята молитва е за душата на поета и революционера, а моята религия е за бъдещето на България. “

„ Никога няма да забравим събитията, които се предават от потомство на потомство и които са определяли развиването на българската държавност. Има и персони, които са духовните ориентири на българската нация ", сподели и кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов.

Той добави, че не би трябвало да забравяме обстоятелството, че Ботев ни обединяваше, сплотява и ще продължи да сплотява всички българи освен у нас, само че и по целия свят. 
 DarikNews.bg
По традиция на мемориалния комплекс „ Христо Ботев ” беше поднесен гирлянд на славата, а по-късно доста признателни българи сервираха цветя на паметника. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР