172 млн. лв предвижда Столична община за изграждане и ремонт

...
172 млн. лв предвижда Столична община за изграждане и ремонт
Коментари Харесай

Социалисти, демократи и независимия Бонев против бюджета на Фандъкова

172 млн. лева планува Столична община за създаване и ремонт на улици и булеварди, което е с 50 млн. лева повече по отношение на 2019 година, оповестиха от Българска телеграфна агенция.

63 млн. лева са плануваните вложения в строителството на 13 детски градини, 2 ясли, 6 учебни здания и съществени поправки на 25 учебни заведения и детски градини. Допълнително ще представим и програмата за финансиране от държавния бюджет в общ размер от 70 млн. лева

Фандъкова акцентира, че основни за тази и идващите 1-2 години са разширението на бул. " Филип Кутев " и построяването на бул. " Тодор Каблешков " - основни обекти от вътрешния кръг на София, с които ще се понижи трафика в столицата. Други два такива обекта по думите й са пробивът на бул. " Петър Дертлиев " към Софийския околовръстен път (район Люлин) и Източна дъга от бул. " Ботевградско шосе " до Северна Скоростна дъга (районите Подуяне и Кремиковци).

Наред с тях тази година Столичната община залага средства за проектирането на останалите връзки - продължението на бул. " Рожен " до Околовръстен път, връзката на бул. " Копенхаген " и ул. " Самоковско шосе ", продължението на Източна дъга, обвързване на " Овча купел " от бул. " Президент Линкълн " до ул. " Суходолска ", обвързване на индустриалната зона на " Нови Искър " с околовръстния път и нова връзка на кв. " Горубляне " с Околовръстния път. По тези планове към този момент работим и следва да се свърши доста работа дружно с кметовете на региони, разяснява Фандъкова.

От Българска социалистическа партия, Демократична България както и самостоятелният общински консултант Борис Бонев са срещу бюджета на Столична община.

Според Калоян Паргов в бюджета на Столична община няма упоритост и предпочитание за справяне с проблемите в София . Той съобщи, че Българска социалистическа партия предлага нарастване на приходната част в бюджета с 53 млн.лв., които да бъдат разпределени за регионите, за създаване на нови детски градини, както и за две многофункционални зали в " Люлин " и " Младост ". От ГЕРБ толкоз дълго и амбициозно приказваха в предизборната акция за влизане в кварталите и за решение на проблемите там. По метода на систематизиране и приоритизиране в този бюджет надали в края на годината ще може да се похвалят с някой изцяло решен проблем, който се влачи към този момент 10 години, съобщи Паргов.

Паргов добави, че това е обичайната процедура на ръководещите, с цел да може след това да отчетат огромна събираемост. Паргов съобщи също, че съветниците от групата на Българска социалистическа партия в СОС не поддържат бюджета, защото по метода на неговото сформиране те не виждат отбрана и предпочитание за реализация на политиките, които би трябвало да бъдат извършени в София.

Според Методи Лалов Бюджетът на Столичната община за тази година не е упорит, а е без цели и е преписване на бюджетите от предходните няколко години. Той съобщи, че Демократична България ще гласоподава срещу Бюджет 2020 за София . Според Демократична България в бюджета за тази година липсва аргументация. Гражданите по този начин и не получиха безапелационни причини за повдигането на налозите или за следващото механично нарастване на средствата за непорочност, направено без Следствен отдел към окръжна прокуратура да има нито идея, нито подготвеност да вкара новия принцип " замърсителят заплаща ", уточни Лалов.

Според Лалов тези 10 млн.лв., които ще бъдат дадени на кварталите, са 0,6 % . Нашите кметове са дали десетки планове и оферти, които не бяха утвърдени, сподели общинският консултант. Метрото и пътищата, които се вършат в кварталите са факт, само че става въпрос за планове, които се отнасят до локалните общности. Тези 10 млн.лв. съставляват 400 хил.лв. на всеки регион. Тази сума е смешна, тъй като един безценен автомобил коства толкоз, разяснява Лалов.

Борис Бонев съпостави бюджетът на София с тръбите на Перник - налива се и всичко потъва без да доближи до хората, съобщи той.

В острото си изявление на днешното съвещание на Столичния общински съвет, самостоятелният общински консултант подлага на критика неефективните общински сдружения, през които безотговорно изтичат големи средства без никакви забележими изгоди за жителите.

Общинският консултант от Спаси София установи, че първият следизборен бюджет се характеризира с фрапантно понижаване на средствата за вложения - с цели 158 млн. лева по отношение на предходната годината - и дефинира ръководството на града като по-неамбициозно от всеки път.

Той продължи да подлага на критика оферти бюджет, акцентирайки неналичието на обещавани от години и основни за града планове, като бул. Тодор Каблешков, а ремонтите в кварталите и строителството на нови паркинги, още веднъж се отсрочват за последващи години. " С плануваните 10 млн. лева за 24 региона, не може да се облагороди дори и един микрорайон . За задачата са нужни надалеч повече средства.

След 11 години ръководство, това болшинство не съумя да реши нито един систематичен проблем на София .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР