1700 медицински и немедицински кадри, които работят са на първа

...
1700 медицински и немедицински кадри, които работят са на първа
Коментари Харесай

1700 медицински и немедицински кадри от 34 лечебни заведения, борещи се с COVID-19 ще получат по 1000 лв.

1700 медицински и немедицински фрагменти, които работят са на първа линия в 34 лечебни заведения, ще получат чисто в допълнение заплащане от 1000 лева за задачата страната е отделила 2,6 млн. лева На процедура страната ще заплати по 1537 лева на човек, тъй като сумата поема осигуровките както за работодателя, по този начин и за служащия, с цел да може чистата сума, която получат медиците да е тъкмо 1000 лева, обясни министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на брифинг в Министерския съвет.

3,4 млн. ще получат хората, които работят в центровете за Спешна помощ, РЗИ-тата и Националният център за заразни и паразитни заболявания. 

„ Критерият, по който е разпределена тази сума, когато в една болница има до пет случая на ковид, тогава в допълнение заплащане получават 40 души. Когато са от пет до 10, получават 70 души. Когато са над 10 заболелите, получават в допълнение заплащане 100 души. Това е взето от най-хубавите практики като съответствие. Този запас в границите на шест милиона ще нарасне, защото видяхте, че още в самото начало на април се появиха и нови области, в които има инфектирани от ковид “, посочи здравният министър. 

Министър Ананиев съобщи, че ще предложи на Министерски съвет да одобри план на решение, с който да утвърди контракт с Министерство на здравеопазването и китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия доставка на хидроксихлорофин сулфат и азитромизин-таблетки. Причината - тези лекаства в своята композиция давали добър резултат при лекуването на пациенти с ковид. 

„ Ако три дни има понижаване на болните, ще се издърпат ограниченията обратно. Световната процедура е, че изолацията би трябвало да продължи и по тази причина го вършим “, разясни министър председателят Борисов.

Междувременно, Медицинският съвет е изготвил отчет от 400 страници в три раздела - в първия са рагледани рекомендации към извънболничната помощ, в ъв втория - рекомендации към болнични заведения, към третия има общи правила за държание и взимане на ограничения.

Медицинските специалисти се сплотяват към мнението, че прилаганите ограничения за физическа и обществена изолираност са наложителни. В течение на епидемията същите могат да бъдат преосмислени и при удобното развиване - олекотени.

Съветът възприема, че диагнозата на инфекцията с COVID-19 се основава на PCR проби, а епидемологичното следене може да се реализира посредством комбинираното потребление на всички останали в страната на лабораторни способи. Липсата на единно мнение в Европейски Съюз по отношение на надежността на скирнинговите бързи проби лимитира използването им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР