170 кучета са осиновени от бургазлии през миналата година от

...
170 кучета са осиновени от бургазлии през миналата година от
Коментари Харесай

Общината и жителите на Бургас - заедно в полза на бездомните животни

170 кучета са осиновени от бургазлии през предходната година от приюта в местността " Пода ". За това време там са уловени и заведени 398 четириноги. Това е една от аргументите казусът със скитащите и рисковите за хората животни да е решен, значително. Да се види бездомно животно по улиците на града е необичайност, а в случай че това се случи, кучето ще с чип на ухото и кастрирано.
Котешката популация също е под надзор. Тя обаче се оказва по-трудна, освен поради бързото размножаване, само че и поради любовта на хората към котките. Много от тях считат, че кастрирането може да е рисково.
Оказва се обаче, че осъществено от ветеринари, в верния сезон, съобразено със здравословното положение, може да облекчи живота на котките. Както Actualno.com писа, Ивайла Боянова е ловджия на котки. По-скоро тя е избавител на бездомни животни и работи за кастрационната стратегия към Община Бургас. След осъществяването на кастрацията и престоят на животните в клиника, те още веднъж се връщат в квартала от който са взети. Услугата е безвъзмездна, а служебният номер​, на който всеки може да се обади е 0885 22 59 32.
През 2018 година са уловени, обезпаразитени и кастрирани 1825 животни. Хуманното отношение към животните обобщава Ивайла Боянова с думите: " Имам единствено една молба към хората. Да не нараняват животните, да няма принуждение над тях! Ако не ги обичате, не ги вземайте в дома си, след което да ги изхвърляте ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР