170 кг кокаин, разпределен в пакети повечето от които с

...
170 кг кокаин, разпределен в пакети повечето от които с
Коментари Харесай

Кокаинът край Шабла бил с логото на Роналдо

170 кг кокаин, разпределен в пакети множеството от които с логото на футболиста Кристиано Роналдо, изплуваха в морето край Шабла. Рекордното количество бял прахуляк било увито избавителни жилетки и се носело по повърхността. Най-любопитното е, че на огромна част от пакетите с дрога има логото на компанията на Роналдо – CR 7, като съгласно румънски медии седмицата е изписана като мълния, с цел да се направи директна отпратка към марката на великия футболист.

“Това е издирван резултат, който целят наркобосовете от Южна Америка, нещо като реклама. Другото забавно е, че кокаина е опакован друго, което приказва, че най-вероятно става въпрос за поръчана пратка, събирана от няколко играчи, а освен от един “, разясниха от Министерство на вътрешните работи пред „ Телеграф “. Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов пък уточни, че рекордното количество кокаин би коствало към 71 млн.лв., в случай че се пласира на улицата.

От Министерство на вътрешните работи приканиха хората край Шабла да са бдителни, защото не е изключено още „ избавителни жилетки “ да изплуват на повърхността. За кокаиновата находка в морето се разбра рано сутринта през вчерашния ден от думите на премиера Бойко Борисов преди съвещанието на Министерски съвет. „ Министерство на вътрешните работи интензивно работи и през днешния ден завършваме до огромна част взаимните си дейности с румънските сътрудници. Такива количества опиати в света малко се задържат. Препращам го към нашите съперници, които споделят, че службите не работят “, разгласи министър председателят.

Случаят с коката стартира да се разплита на 22 март. Тогава румънски служители на реда откриха 1 звук кокаин в преобърната лодка на плаж сред селищата Сфънту Георге и Сулина. Преди два дни пък на плажа в Констанца изплуваха още към 150 кг бял прахуляк. И на тези пакети се вижда логото, което е съвсем като на Роналдо. Дрогата била с непорочност към 90%. „ При нас по случая се работи от 5 април, взаимно с румънските управляващи, защото и на тяхна територия има арестувано огромно количество. В разследване на информацията и взаимните дейности ние увеличихме наблюдението в региона на Шабла. Вероятно става дума за скица за предаване в намерено море и без да се виждат хората. Много забавни разфасовки - кодирани, разказани. Продължаваме работа взаимно с румънските управляващи “, разгласи през вчерашния ден МВР-шефът Младен Маринов. Смята се, че пратката е от Бразилия и е трябвало да отиде към Европа. Водолази Цял ден през вчерашния ден водолази се гмуркаха в региона на Шабла, с цел да търсят вероятно още потънали раници, на които жилетките са се отскубнали. Над морето пък летяха два хеликоптера-един на гранична полиция и един кугър на армията. Главсекът на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов разгласи на брифинг, че кокаина у нас бил разпределен в 6 сака от непромокаема материя. Всеки тежал към 30 кг. По думите на Иванов коката била с извънредно високо качество, което на процедура не се предложило на нашия пазар. Дозите за крайните клиенти били разреждани 1 към 3. Основната версия е, че дрогата е част от пратка от Южна Америка за Европа и е обвързвана с откритата в румънски води. Ще се ревизира обаче и дали няма българска връзка в тази ситуация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР