170 години от рождението на Иван Вазов се навършиха на

...
170 години от рождението на Иван Вазов се навършиха на
Коментари Харесай

Отбелязахме 170-годишнината на Иван Вазов

170 години от рождението на Иван Вазов се навършиха на 27 юни. През 1850 година на тази дата в Сопот е роден " Патриархът на българската литература ". Вазов е публицист, стихотворец, драматург, журналист, почетен член на Българска академия на науките, почетен лекар на филологическите науки.

По този мотив валидираха пощенска марка в памет на Иван Вазов в столицата. Валидирането се състоя пред Регионалния исторически музей – София. Марката е с лика на Вазов. На събитието участваха заместник-кметът на Столична община доцент Тодор Чобанов, изпълнителният шеф на " Български пощи " Деян Дънешки и създателят на художествения план Вилиам Китанов. Събитието се организира на открито при съблюдаване на противоепидемични ограничения.

Заместник-кметът на Столична община доцент Тодор Чобанов регистрира, че Иван Вазов е с непреходно значение и би трябвало да укрепваме неговата памет. Доц. Чобанов посочи, че Иван Вазов е живял в София и е оказал голяма роля за мисленето на софиянци. „ Да му отдадем заслужената респект “, сподели още доцент Чобанов.

Събитието бе част от програмата на Столична община във връзка 170-ата годишнина от рождението на Иван Вазов. Състоя се и концерт под надпис „ На теб, Българийо свещена, преклонявам песни си сега… “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР