170 000 евро са пари, които може да бъдат изпрани

...
170 000 евро са пари, които може да бъдат изпрани
Коментари Харесай

Пуснаха с гривна под домашен арест бившия депутат и съдия Иван Димов

170 000 евро са пари, които може да бъдат изпрани и в Елин Пелин, сподели юристът му Емануил Йорданов
Този случай ще се трансформира в емблематичен за наказателните репресии, на които може да бъде подложен един български юрист, сподели тогавашният политик и магистрат

Издирваният от Австрия за пране на 170 000 евро някогашен политик, арбитър и член на Висш съдебен съвет и сегашен юрист Иван Димов напуща пандиза в Пловдив и ще чака решението дали да бъде екстрадиран под домакински арест с гривна на крайници. Той беше арестуван на 3 февруари на автомагистрала „ Тракия “ край Раковски, по-късно Окръжният съд в Пловдив го остави в ареста.

При последвалото обжалване юристът му Емануил Йорданов посочи и пред Пловдивския апелативен съд минусите в Европейската заповед за арест, в която не били посочени време и място на осъществяване на закононарушението и степен на присъединяване на Иван Димов, било ясно единствено, че на разкрита от него адвокатска, а не персонална сметка са превеждани пари. „ Документът не дава отговор на формалните условия, в него има празни квадратчета. А и 170 000 евро са пари, които може да бъдат изпрани и в Елин Пелин, не е належащо да се върви до Австрия “, сподели някогашният вътрешен министър.

Иван Димов разгласи, че неговият случай ще стане емблематичен за наказателните репресии, на които може да бъде подложен един български юрист от австрийската страна. „ Ще взема всички ограничения да изчистя името си “, предизвести той.

Прокурорът по делото Иван Даскалов отхвърли да разяснява обвиняването, тъй като това е предмет на делото по настояването за екстрадиция. „ Целта на марката за неотклонение е да обезпечи наличието му на този развой и „ домакински арест “ в цялостна степен подсигурява това “, сподели той. В последната си дума Иван Димов изиска мярка, която да му даде опция да бъде при фамилията си и да работи за клиентите си като юрист.

Домашният арест ще се извършва на адреса на Димов в София под надзора на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР