17% все още не са решили за кого ще гласуват

...
17% все още не са решили за кого ще гласуват
Коментари Харесай

17% се колебаят кого да подкрепят на балотажа в София

17% към момента не са решили за кого ще гласоподават на балотажа в София. Това демонстрира изследване на " Алфа Рисърч ", извършено в интервала 28-30 октомври измежду 800 пълнолетни поданици на столицата.

Данните сочат, че ще има леко понижаване на изборната интензивност - до момента в който на първи тур регистрираната интензивност е 42,7%, то за втори едвам 38% от хората имат намерение да отидат до урните.

Боряна Димитрова от социологическата организация изясни пред bTV, че по-ниската изборна интензивност идва от гласоподавателите на политическите сили без показани кандидати на втория тур.

Според изследването 55,3% от решилите за кого да гласоподават, ще поддържат Йорданка Фандъкова, а 44,7% - Мая Манолова.

По думи на Димитрова Йорданка Фандъкова ще бъде подкрепена от хората с висше и приблизително обучение, на което се дължи затвърждаването на разликата сред двамата претенденти.

1/3 от гласоподавателите на " Демократична България " показват, че няма да гласоподават, а останалите се разпределят в съответствие 2:1 в интерес на Йорданка Фандъкова.

Около 40% от симпатизантите на Борис Бонев настояват, че няма да гласоподават на втория тур. Останалите се разпределят 1,5:1 в интерес на Йорданка Фандъкова.

Според Димитрова в случай че колебаещите се 17% вземат изрично решение в една или друга посока, това може да повлияе на резултата. Причината е, че разликата сред Фандъкова и Манолова е към 10%. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР