17-то издание на Европейския музикален фестивал Варна тази година ще

...
17-то издание на Европейския музикален фестивал Варна тази година ще
Коментари Харесай

Европейският музикален фестивал - Варна 2020 с есенно издание |

17-то издание на Европейския музикален фестивал Варна тази година ще се организира в компресиран тип през октомври, поради измененията, настъпили с изключителното състояние към COVID-19. В есенната стратегия има два концерта. Испанската фламенко звезда Давид Перес идва със спектакъла Puntal на 11 октомври, а Живко Петров трио JP3 показва новия си албум Change the Way на 18 октомври.

„ Ще поднесем на меломаните едно малко издание на фестивала, който в първичния му лукс беше отсрочен единствено десетина дни преди първия концерт - споделя шефът на Европейския музикален фестивал – Варна, Мария Кондова. - Щастливи сме, че и тази година, макар необикновената конюнктура, още веднъж ще успеем да бъдем с нашата аудитория. Голяма част от обичайните фестивали и събития във Варна имат шанса да се проведат макар COVID-19 рецесията. Това стана допустимо с помощта на обединените старания и обичайно положителното партньорство сред варненските културни оператори и Община Варна с нейния Фонд Култура. Тежките месеци на изолираност демонстрираха на всички нас какъв брой значима е връзката сред актьори и аудитория и какъв брой мъчно е да се случва изкуство без обмена на сили сред тях. Нищо не може да размени живото другарство сред създател и аудитория, което е онази мощ, без която магията не е допустима. “

Първият концерт ще бъде на един от знаковите танцьори и хореографи на актуалното фламенко - Давид Перес, който ще танцува във Варна спектакъла на възприятията „ Пунтал “ на 11 октомври 2020 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.
Давид Перес ще донесе и във Варна духа на фламенкото, който шества с неговите горещи осъществявания из Европа, Азия, Близкия Изток и Япония. Артистът съчетава многочислените си турнета в чужбина с преподавателска активност в академията на Мануел Бетансос.

Билетите за концерта „ Puntal “ на Давид Перес могат да се купят от касата и.

На 18 октомври от 19:00 във Варненската опера, JP3 - емблематичното за актуалната българска джаз сцена трио – Живко Петров, пиано, Димитър Карамфилов, контрабас, и Димитър Семов, ударни, ще показа премиерно за Варна своя четвърти студиен албум " Change the Way ". Това е един доста обвързван с Варна план. Ярката варненска диря е видна още от фотографията на кавъра с присъщите варненски брегови тетраподи, направена от Димитър Семов, който е роден във Варна. Варненец е създателят и на дизайна на обложката – огромният български график дизайнер Димитър Трайчев. Албумът е записан в студиото на БНР - Радио Варна, и меломаните в морския град чакат с интерес неговата премиера.

Билетите за концерта на „ JP3 “ на 18 октомври могат да се закупят от касите на ТМПЦ-Варна и Фестивалния комплекс – Варна и онлайн . 

Закупените билети за анулираните 3 концерта от пролетния плакат на Европейския музикален фестивал – на „ Сигнум “ с Алексей Герасимец, на Димитър Буров с Боян Бъчваров, както и „ В света на ударните принадлежности - приказно музикално странствуване “ могат да бъдат върнати на касата на ФКЦ от 1 до 20 октомври.

Концертът на Найджъл Кенеди се отсрочва за пролетта на 2021. Очаква се новата дата. Всички закупени билети за този концерт ще важат без легализация за новата дата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР