17-те български моряци на борда на кораба Царевна, блокирани в

...
17-те български моряци на борда на кораба Царевна, блокирани в
Коментари Харесай

Българските моряци на `Царевна` са добре, твърдят от МВнР |

17-те български моряци на борда на кораба " Царевна ", блокирани в Мариупол, са добре, твърдят от Министерството на външните работи.

От ведомството прецизират, че сънародниците ни са в положително здравословно положение и с тях се поддържа непрекъсната връзка, съобщи БНР.

Тази заран в изявление за Българска национална телевизия президентът на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани Димитър Димитров съобщи, че " за жалост, няма никаква гаранция за моряците в Украйна ".

" Такъв случай сме имали с кораба " Васил Левски " в далечната 1967 година, по време на Виетнамската война. Той е обстрелван в южната част на Виетнам. Същият транспортен съд, за жалост, след това попада по време на войната в Израел. В тази обстановка всички би трябвало да разчитат на дейностите на корабособственика, който да даде указания на кораба по какъв начин да работи ”, съобщи капитан Димитров.

Той е на мнение, че в тази обстановка Министерството на защитата не може да направи нищо, защото България не е част от този боен спор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР