17 собственици на къщи за гости са предадени на прокуратурата

...
17 собственици на къщи за гости са предадени на прокуратурата
Коментари Харесай

Прокуратурата погва 17 собственици на къщи за гости с европари

17 притежатели на къщи за посетители са предадени на прокуратурата след инспекциите на земеделското министерство на обектите, финансирани по Програмата за развиване на селските региони. Те ще трябват да връщат 100% от дотацията, сподели в Лясковец министърът на земеделието Десислава Танева.

Ние сме страната, в която по една мярка проверихме всички бенефициенти, които бяха в мониторинг. Да, тя като % е с най-вече нарушавания, само че те не са доста повече в сравнение с има регистрирани нарушавания в други страни по съответните ограничения " добави тя.

" И в предходния ми мандат аз къщи за посетители не съм отваряла и не съм разписвала, макар че натискът за отварянето на тази мярка беше голям ", призна Танева.

Тя добави, че инспекциите на земеделското министерство не престават. В края на октомври ще бъдат показани резултатите по доста повишените инспекции на кандидат-бенефициентите по обвързаната поддръжка - бранш плодове, зеленчуци, животни, поради сигнали за нередности. 4 пъти повече са инспекциите и на 6600 производители на биологична продукция и такава в преход. " Тук следва одит на биологичното произвеждане в края на ноември и продължаването на тази мярка от програмата зависи от резултатите от този одит ", предизвести Танева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР