17 ранени, 10 от които полицаи, и 26-има арестувани -

...
17 ранени, 10 от които полицаи, и 26-има арестувани -
Коментари Харесай

Кабинетът на Заев каза да, полицията го удари на арести

17 ранени, 10 от които служители на реда, и 26-има задържани - това е резултатът от снощните конфликти сред македонските органи на реда и антиправителствени стачкуващи пред постройката на Народното събрание в Скопие. Македонското Министерство на вътрешните работи заяви, че с цел да се предотврати принудително навлизане в Собранието е използван сълзотворен газ.

Кабинетът на Зоран Заев утвърди проектозакон за ратификация на контракта с Гърция за новото име - Република Северна Македония. Проектът се чака да бъде импортиран в Народното събрание на следващия ден.

В София, в границите на конференцията на комисиите по европейските въпроси на парламентите от Европейския съюз, македонският външен министър Никола Димитров напомни, че Скопие чака покана за присъединение към НАТО и дата за начало на договаряния за еврочленство.

„ Чакаме пред вратата на Европейски Съюз и НАТО прекалено много години. За нас е значимо да знаем, че един път намерили ключа, няма да има друга врата, която да бъде затръшната в лицето ни “, сподели Димитров.

В гръцката столица Атина тази заран е бил задържан депутатът от крайнодясната партия „ Златна зора “ Константинос Барбарусис, който се укриваше от петък, когато прикани от парламентарната естрада за боен прелом поради контракта за името на Македония. Прокуратурата го упреква в държавна измяна, съобщи БНР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР