17 от 20 пилоти във Формула 1 ще използват нови

...
17 от 20 пилоти във Формула 1 ще използват нови
Коментари Харесай

17 пилоти с нови компоненти в задвижващите системи

17 от 20 водачи във Формула 1 ще употребяват нови съставни елементи или цели задвижващи системи този уикенд в Гран При на Азербайджан в Баку. Това стана факт, откакто ФИА разреши по една спомагателна задвижваща система за всеки водач в границите на сегашния сезон – 4 вместо 3.

Всички водачи, употребяващи задвижващи системи на Мерцедес без Ландо Норис (Макларън) ще получат нови мотор с вътрешно горене, турбо, MGU-H, MGU-K и ауспухова система. Също нова задвижваща система получава и Юки Цунода от Алфа Таури.

Трима водачи, употребяващи задвижване на Ферари – Карлос Сайнц и двамата водачи на Хаас получават нови мотор-генераторни групи MGU-H, а Нико Хюлкенберг – и нова MGU-K.
 Верстапен оглави класирането в единствената подготовка в Баку Верстапен оглави класирането в единствената подготовка в Баку
Болидите на Ферари и Ред Бул са с нови ауспухови системи, както и Хаас-ът на Хюлкенберг. С нови скоростни кутии пък са 6 други водачи – водачите на Хаас, Уилямс, Фернандо Алонсо и Естебан Окон.
 Сайнц: Събота заран ще е с напрежение Сайнц: Събота заран ще е с напрежение
Нито един от водачите не получава наказване за тези смени, а единствените, които не употребяват нови съставни елементи по задвижващите си системи този уикенд са Валтери Ботас, Ландо Норис и Ник де Врийс.
 Следващият пенсиониран в Ред Бул ще е лекар Марко Следващият пенсиониран в Ред Бул ще е лекар Марко
Тепърва следва да се разбере какво ще се случва със задвижващата система на колата на Пиер Гасли, която се повреди в хода на първата свободна подготовка през днешния ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР