„17 нови тунела са в различен етап на подготовка. Някои

...
„17 нови тунела са в различен етап на подготовка. Някои
Коментари Харесай

Министър: 17 нови тунела ще са готови до 5 години

„ 17 нови тунела са в друг стадий на подготовка. Някои се строят, други се проектират, за трети има предпроектни проучвания”. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков пред Нова ТВ. Само на автомагистрала „ Струма” ще има 8 тунела, а на автомагистралата Русе-Велико Търново – 6. Съоръженията щели да бъдат подготвени до 2023 година.
„ 34 са съществуващите тунели в страната, те се ремонтират поетапно”, сподели още строителният министър. Той добави, че сега тече процедура по желание на реализатор за строителството на автомагистрала до Калотина. „ До месец ще завършваме тръжните процедури. Ако няма тъжби, още 2018 година стартираме с осъществяването и в границите на 2 години ще сме готови”, съобщи Нанков.
До средата на годината ще започва публичната поръчка и за скоростен път от Видин до Ружинци. С 1 месец по-рано ще стартира бществената поръчка за най-тежкия сектор – сред Ботевград и Мездра. Нанков посочи, че въпреки всичко има риск от обжалване на търговете.
Освен това през март започва строителството на новия ЛОТ на автомагистрала „ Хемус” от Боаза до разклона за Ябланица. До края на годината пък се чака да бъде пусната и нова права от автомагистралата към Гърция. Става въпрос за сектора от Благоевград към Крупник. Това ще се случи предварително през ноември.„ По „ Тракия” има сектори, които незабавно се нуждаят от преасфалтиране”, призна министърът. подред него обаче на пътищата с доста добър асфалт се покачват тежките произшествия с жертви.„ На правата сред Микре и Български извор предходната година имаме 33 смъртни случая. Абсолютно рехабилитиран ремонтиран път ”, разяснява министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР