17 нови случая на заразени с коронавирус докладва на редовния

...
17 нови случая на заразени с коронавирус докладва на редовния
Коментари Харесай

Още 17 нови случая на коронавирус у нас. Девет са напълно оздравелите

17 нови случая на инфектирани с ковид рапортува на постоянния следобеден брифинг началникът на Оперативния щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски. Данните не са дефинитивни, защото лабораториите още не са завършили работа, разясни той.

От новите случаи в София са регистрирани 13 пациента, носители на вируса, във Варна и в Пловдив – по един пациент, в Сливен има един, който е брачна половинка на първия случай в града и един пациент в Пазарджик.

Още един изцяло излекуван и потвърдено изчистен от вируса пациент е изписан през днешния ден от „ Пирогов “, с което оздравелите стават общо 9. По критериите за изписване от ВМА са изписани други четирима, които към момента не са с негативни проби, само че са с положителни клинични характерности и остават за домашно лекуване “, разгласи ген. Мутафчийски.

По думите му осем души от лекуващите се от ковид са в тежко положение, от които петима са в „ Пирогов “, един в Окръжна болница и трима в Благоевград.

Най-младият пациент е на 3 години, а най-възрастният – на 81 години. 

От медицинския личен състав, който е инфектиран има общо 13 души. При множеството от тях болестта е прихваната по време на пътувания, и по-малко - по време на работа, добави ген. Мутафчийски.

Общо 93-ма души са настанени в лечебни заведения в страната след позитивна проба за ковид. От тях 53 са в софийските лечебни заведения. Деца няма признати на болнично лекуване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР