17 млн. лв. за повишаване на производителността и разработването на

...
17 млн. лв. за повишаване на производителността и разработването на
Коментари Харесай

Нестле България удвоява инвестициите в модернизация

17 млн. лева за повишение на продуктивността и създаването на нови артикули възнамерява да влага Нестле България през 2020 година. На процедура вложенията в рационализация на фабриката в София ще бъдат двойно по-големи по отношение на 2019-та година, споделиха от компанията по време на виртуална среща с медиите през днешния ден.

Nestle резервира бизнес тактиката си, в която новите артикули и нововъведенията остават главен източник за дългострочен категориен напредък и пазарно водачество на световно и локално равнище, стана ясно от думите на изпълнителния шеф на " Нестле България " Петър Стоилов, който показа резултатите на компанията в световен мащаб, само че най-много позиционирането й на българския пазар, както и проектите за тази година.

Устойчиво водачество

Нестле България остава пазарен водач в 5 от 7 категории артикули, в които оперира – това са обичайно мощните за компанията Кафе, Кулинарни артикули, Млечни артикули, Храни за домашни любимци и Зърнени закуски. Продажбите за 2019 година са нарастнали по отношение на 2018 година и доближават до 268 млн. лева Само за първото тримесечие на 2020 година продажбите възлизат на 65 милиона лв., като генерират действителен вътрешен растеж от 1.7%.

Съотношението на локални продажби и експорт е 60:40 в интерес на вътрешните продажби. Тези 40% експорт са на подготвен артикул с добавена стойност, означи Петър Стоилов.

Стратегическата марка за компанията - Kit Kat е с растеж от 8.5% за 2019 година

През различен собствен одобрен бранд – Мура, компанията се насочва към още по-силни позиции в най-големия сегмент на целия шоколадов пазар в България – вафлите, като следва да бъдат пуснати два напълно нови разновидността на МУРА Минис, подобаващи за надзор на порциите.

Нестле е производител номер 1 и в категорията на зърнените закуски с пазарен дял от 35,1%. Тук 72% от растежа на категорията идва от Нестле артикули, 47% от които са от новите артикули за 2019 година – Nesquik Cocoa Crush и Lion Wild crush. Започва и лансирането на новия NESQUIK BANANA CRUSH.

В категорията „ Детско хранене “, след десетилетия проучвания, Nestlé направи нов теоретичен пробив, като създаде мляко за дребни деца с олигозахарид, структурно еднакъв с този в майчината кърма. Нестле България бе измежду първите пазари, които допълниха гамата NAN с новия артикул. В същата категория компанията стартира и нова гама натурални бебешки храни от марката Nestle Gerber. В сегмента на кулинарните артикули MAGGI® показва растеж в продажби тази година по отношение на същия интервал на 2019 година като доближава до впечатляващи равнища на пазарния дял от 87.6%. Тази година марката планува и лансиране на три разновидности на БИО бульони, както и новаторско предложение на три усета течен бульон.

В категория „ Кафе “ мотор на растежа в сегмента е марката NESCAFÉ® DOLCE GUSTO®  с 83.9% пазарен дял.

Двуцифрен растеж през последната година бележи и категорията на „ Храни за домашни любимци “  - 10.6 %, дължащ се основно на PURINA® (27.2 % MAT).

„ Зелено “ възобновяване

Независимо от неочаквания внезапен поврат в живота на всички и компликациите, през които минават страните, бизнесите, стопанските системи, компанията ще продължи да извършва своите задължения към хората, обществото и природата, акцентира Нели Ангелова Мениджър връзки „ Югоизточен пазар “. Тази година Нестле България се ангажира да надгради постигнатите резултати по програмата си за стабилно развиване и да стартира нова акция „ Recover Green “, с която да ангажира и подтиква държанието на повече хора към отговорно отношение към природата. Миналата година компанията реализира на 100% задачата за  премахване на използването на еднократни пластмаси от личния състав във фабриката и администрация, понижи използването на пластмаса с 32 тона в индустриалната си активност, а на хартия с 43 тона и получи документ за зелена сила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР