17 жалби срещу събарянето на къщите в ромската махала на

...
17 жалби срещу събарянето на къщите в ромската махала на
Коментари Харесай

Съдът в Пловдив се произнася за събарянето на ромските къщи във Войводиново

17 тъжби против събарянето на къщите в ромската махала на село Войводиново бяха подадени от жителите им в Административен съд- Пловдив. С тях се оспорваха заповедите за премахването на постройките, което стана през януари след престъпен случай. Двама братя от махалата нападнаха тогава рейнджър и го нараниха, а българското население се подвигна на митинг.

Отговорът на управляващите бяха багерите в махалата, опразнена още вечерта на първия митинг. Малко по- късно постъпиха и жалбите. До през днешния ден, оповестяват от Административен съд- Пловдив, са постановени 15 решения, с които са отхвърлени жалбите срещу заповедите на община Марица за унищожаване на противозаконните постройки.

Решеният подлежат на обжалване пред Върховния административен съд, което са създали 10 от засегнатите. По останалите пет сега тече процедура по замяна на книга и връчване на известия за направените правосъдни актове. Едно от делата е прекъснато заради неналичието на юридически интерес към декларираното оборване. Днес се гледа следващото дело. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР