17 и 19 юни ще бъдат неучебни дни за всички

...
17 и 19 юни ще бъдат неучебни дни за всички
Коментари Харесай

17 и 19 юни са неучебни в цялата страна

17 и 19 юни ще бъдат неучебни дни за всички учебни заведения поради провеждането на матурите за седмокласниците. 61 223 са учениците, които се чака да се явят на Националното външно оценяване. На 17 юни ще се организира изпитът по български език, на 19 по математика, а на 21 юни ще бъде изпитът по непознат език, който се декларира по избор.

``
реклама

Всеки изпитен комплект ще има собствен неповторим баркод, а учениците би трябвало да пишат с черен химикал. За разлика от предни години изпитните комплекти ще бъдат получени в учебните заведения, предава “Нова тв ”. За децата със специфични просветителни потребности ще бъдат дадени спомагателни 90 минути за работа.

До този миг изпитът след седми клас се организираше на два модула – наложителен и по избор. Първата беше наложителна поради националното външно оценяване, а втората при предпочитание за кандидатстване в елитна гимназия. Отпадането на двата модула важи и за двата изпита – математика и български език. При образуването на крайната оценка няма да има промени, сподели Красимир Вълчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР