17-годишно момиче, което страда от детска церебрална парализа, стана прецедент

...
17-годишно момиче, което страда от детска церебрална парализа, стана прецедент
Коментари Харесай

Университетът в Кеймбридж промени правилата си заради момиче с увреждания от Враца

17-годишно момиче , което страда от детска церебрална парализа, стана казус в историята на университета в Кеймбридж. Той трансформирал изпита за документ по британски език, с цел да може Мария Александрова от Враца да се яви на него макар физическите си увреждания , оповестява.

Момичето не може да върви и мъчно движи ръцете си. За нея се грижи майка ѝ. Физическите ѝ увреждания и това, че попада в графата „ дете със специфични просветителни потребности “, не са увредили духа ѝ и желанието ѝ за познания.

„ Вярвам, че образованието ще ме докара по-далеч в живота от физическите страдания ”, споделя Мария . „ Тя върви на учебно заведение и е отличничка, макар че 80% от учебните заведения в родния ѝ град я отхвърлят с аргумента, че не одобряват „ такива деца ”, споделя майката Зорница.

Мария обаче се трансформира в казус за университета в Кеймбридж. За да получи документ за притежаване на британски език на високо равнище, от там трансформирали метода на изпитване поради уврежданията ѝ. След като схващат, че тя няма умствени, а единствено физически проблеми, вземат решение да усилят времето за изпита – само че без да трансформират неговото наличие. Назначили ѝ и помощник, който да попълня отговорите, които Мария дава. Така, след 8-часов изпит, тя съумява.

Следващата фантазия , която Мария желае да осъществя, е да замине и да учи продуцентство в чужбина.-->

Продуцентските и телевизионни продукции ми оказват помощ да избягам от своята тежка действителност. И ме придвижват в различен свят, в който това нещо го няма ”, споделя тийнейджърката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР