17-годишно момиче е починало след раждане в панагюрската частна болница

...
17-годишно момиче е починало след раждане в панагюрската частна болница
Коментари Харесай

Родилка на 17 години почина в частна болница

17-годишно момиче е умряло след раждане в панагюрската частна болница " Уни Хоспитал ", заяви пазарджишкият в. " Виделина ".
Бащата на родилката Мария Димитрова - Огнян Янев споделя, че щерка му е постъпила в здравното заведение в ранните часове на 27 ноември, сряда, и единствено няколко часа по-късно е родила крепко момченце посредством секцио.
Същия ден след обяд родителите й отиват на рандеву, виждат дружно с нея детето, само че Мария се оплакала от болки в гърлото и поискала да й занесат лукчета.
В четвъртък сутринта снахата на Мария й носи лукчета и кисело мляко, а родителите й не са позволени при нея поради провежданите визитации. Същия ден, след постоянното рандеву до 17 часа, което е минало добре, околните получават позвъняване от болничното заведение, че положението на родилката се е влошило.
Бащата незабавно отива в частния кабинет на доктор Петър Бътовски, който е израждал 17-годишната Мария и го уведомява за терзанията на фамилията.
Получава обаче уверения, че всичко върви обикновено и до ден-два родилката ще бъде изписана от болничното заведение. Вместо благополучен край обаче сутринта в петък, 29 ноември, от „ Уни Хоспитал “ се обаждат на брата на Мария, че тя е умряла.
По думите на Огнян Янев, щерка му е била местена от родилното поделение в интензивното на 7-ия етаж в постройката, а когато отишли на място, единственото, което разбрали, било, че двете отделения си трансферират виновността за гибелта й.
От момента на научаване на жестоката новина фамилията на умрялата млада майка няма информация какво се е случило с нея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР