17-годишно момче падна в процеп между две сгради и се

...
17-годишно момче падна в процеп между две сгради и се
Коментари Харесай

17-годишен фрийрънър се заклещи между две сгради в Пловдив

17-годишно момче падна в процеп сред две здания и се заклещи при опит да се покатери по фасадата на Драматичния спектакъл в Пловдив, оповестиха от пожарната в града. Сигналът за случая е подаден към 21.20 часа нощес.

Ученикът се опитал да се изкачи по фасадата на театъра откъм улица " Найден Геров ". Инцидентът е станал нощес, към 21 часа, на улицата зад театъра. Там момчето е почнало смело катерене по Драмата, само че съумяло да се заклещи в стеснен процеп сред две здания.

В 21:20 бил подаден и сигнал до пожарната. Съобщено било за заклещен сред две здания юноша, посочи представителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев.

На място бил изпратен екип на бранш " Специализирани оперативни действия ", който съумял да извади момчето. То е превозено в лечебно заведение поради леки пострадвания.

17-годишният е практикувал рисково скачане, катерене и прекосяване през градски трудности. То е известно като " фрийрън " и набира все огромна известност измежду тийнеджърите след игралните филми " Ямакаши " и " Предградие 13 ".

По формулировка " фрийрън " съчетава дисциплините " паркур " и " стрийт трикинг ". В " паркур " детайлите се лимитират, като без непотребни придвижвания се реализира по-бързото прекосяване на обещано трасе или трудности. При " фрийрън " рестриктивните мерки са отстранени и на фокус е по-ефектното прекосяване на трасето.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР