17-годишният тийнейджър Редмънд Джерард донесе първия златен медал за САЩ

17-годишният тийнейджър Редмънд Джерард донесе първия златен медал за САЩ ...

17-годишен олимпиец се успа и си изгуби якето, но спечели златото.17-годишният тийнейджър Редмънд Джерард донесе първия златен медал за САЩ на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, след като спечели дисциплината слоупстайл в сноуборда.

Това е втора поредна олимпиада, на която САЩ печелят първия си медал от състезанието по сноуборд слоупстайл, но Джерард извървя свой собствен път до отличието.

В деня на състезанието, за който се предполага, че се е готвил през целия си кратък живот, се налага неговият съквартирант Кайл Мак да го събуди, защото Джерард се успива, след като предната вечер гледал сериали по Netflix на телефона си, пише profit.bg.

След като е измъкнат от леглото от Мак, Джерард се оказва, че не може да намери якето си и се налага да вземе назаем за състезанието това на своя съквартирант.

В крайна сметка, Джерард успява да стигне навреме. Въпреки че стартира последен в последния рън, именно това спускане му носи златния медал заради креативния му подход към трасето.

Въодушевлението обаче не спира дотук. След като еуфорията от победата настъпва, Джерард е уловен от камерите да изрича нецензурни думи в радостта си, а от телевизията не успяват да го цензурират, въпреки че състезанието се излъчва със забавяне.

Семейството на Джерард изглежда е имало също толкова въодушевяваща и необичайна сутрин. На пресконференцията след състезанието Джерард заяви: “Бих казал, че се забавляват доста”.

“Получих съобщение в Snapchat тази сутрин в 8:30 часа, докато се качвах на автобуса за състезанието. Роднините ми ме информираха, че пият бири на път за планината. Така че бих казал, че си изкарват добре

Източник: petel.bg