17-годишният младеж, който поиска да бъде идентифициран само с името

...
17-годишният младеж, който поиска да бъде идентифициран само с името
Коментари Харесай

Японски тийнейджър съди държавата за правото си да играе видеоигри

17-годишният юноша, който изиска да бъде разпознат единствено с името си Ватару, има поддръжката на майка си и юрист в своя опит да оспори първата по рода си разпоредба, издадена от префектура Кагава в Западна Япония,

Наредбата приканва децата да бъдат лимитирани до час дневно за игра през седмицата и 90 минути по време на ваканциите.

Тя също по този начин предлага на деца на възраст от 12 до 15 години да не се позволява да употребяват смарт телефони по-късно от 21:00, като ограничаването се усилва до 22:00 вечера за деца сред 15 и 18 години.

Но въпреки разпоредбите да са единствено насоки без механизъм за използване, Ватару сподели за Агенция Франс Прес, че е въодушевен да ги оспори по принцип.

“Колко дълго е позволено на децата да играят игри или да употребяват смарт телефон, би трябвало да са правила, избрани от всяко семейство, а не от държавното управление ”, сподели той.

“Смятах, че е неверно, че административен орган се намесва в фамилния живот ”, сподели той.

Ватару упорства, че неговите лични игрови привички не са били изключително натрапчиви, само че сподели, че му се е случвало да бъде изритан от онлайн сървър, когато се опита да получи достъп до него след 22:00 заради локалните правила.

Времевите ограничавания в насоките “нямат научни доказателства ”, твърди той.

„ Те се основават на предпоставката, че играта е причина за неща като кръшкане и пристрастяване към игрите. “

“Но може да е противоположното – кръшкането може да бъде породено от проблеми в учебно заведение, да вземем за пример, а за някои хора играта може да бъде единственото облекчение. ”

Ватару не е самичък в опълчването си на насоките: близо 600 души подписаха петиция против разпоредбите, показани през януари.

Но мярката също притегли забележителна социална поддръжка и мина през март префектурното заседание, като се трансформира в първите насоки на страната за достъпа на децата до игри и смарт телефони.

Адвокатът на Ватару Томоши Сака сподели за Агенция Франс Прес, че счита, че наредбата нарушава уговорката на японската конституция да подсигурява правото на самоопределяне.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР