17-годишният български ученик, който пострада най-тежко при взрива на автоцистерна

...
17-годишният български ученик, който пострада най-тежко при взрива на автоцистерна
Коментари Харесай

Най-тежко пострадалият български ученик при взрива в Болоня ще остане в болница 40 дни

17-годишният български възпитаник, който пострада най-тежко при гърмежа на автоцистерна в Болоня, ще остане в блница 40 дни. 
 Трима възпитаници от Силистра остават в болница след детонацията в Болоня  Ученици от Силистра са потърпевши при детонацията в Болоня
Това заяви пред БНР генералният консул на България в Милано Росен Руфев, който е посетил потърпевшите. Те са били посетени и от италианския министър председател Джузепе Конте. 

Състоянието му е устойчиво. Ще се реши дали да му се направи интервенция. Най-засегнати са краката на момчето, тъй като от горещата ударна вълна са се стопили джапанките му. Осигурен му е непрекъснат преводач, а татко му идва на следващия ден.

Стабилно е положението и на другите двама възпитаници, които ще останат в болница. Двете момчета са с под 20% изгаряния. Очаква се те да бъдат изписани след към седмица. 

Общо 7 деца от група от 20 единайсетокласници от професионалната гимназия по механотехника „ Владимир Комаров “ в Силистра пострадаха при гърмежа. Децата са отивали да си купят нещо от магазин наоколо, когато цистерната се взривява. Пострадали са от ударната вълна

" Засега няма родители, които да са изявили предпочитание децата им да бъдат върнати авансово, преди да е завършила тази тяхна процедура в Болоня ", изясни Марин Ботев от Регионалното ръководство на образованието в Силистра.

Директорката на Професионалната гимназия Татяна Кинджакова е трябвало да се върне в България на следващия ден. Чрез Министерството на образованието се прави нужното да бъде продължен престоят ѝ в Италия.

Практиката на силистренските възпитаници би трябвало да завърши на 31 август.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР