17-годишната пловдивчанка Виктория Радева от ШК Локомотив 2000 стана сензацията

...
17-годишната пловдивчанка Виктория Радева от ШК Локомотив 2000 стана сензацията
Коментари Харесай

Момиче на 17 от Пловдив шампионка по шах за жени

17-годишната пловдивчанка Виктория Радева от ШК Локомотив 2000 стана сензацията на Републиканското състезание за дами по шахмат за 2018 година Единадесетокласничката от Националната комерсиална гимназия завоюва шампионската купа. Виктория стигна до златния орден с впечатляващ резултат- Тя завоюва първото място със 5.5 т., следвана от Габриела Антова /Шах 21/ с 5 т. и Елица Раева /Пристис/ с 4,5.
Първенството се организира в китното селце Чавдар при доста положителни условия. Радева показва високата си класа и потвърди, че е една от най-хубавата български шахматистки. Тя завоюва купата на 17 години и по този начин се трансформира в една от най-младите шампионки на България при дамите и най-младата пловдивчанка, завоювала купата.

Ученичката от НТГ приключи с 4 победи и 3 ремита, като не позволи нито една загуба. Турнирът се игра в 7-кръгова швейцарска система. Вики се включи в конкуренцията незабавно след Световното състезание в Бразилия и макар неналичието на отмора се активизира е зае изцяло справедливо първото място. Сега до края на годината й остава да навакса с образователния материал, а при започване на идната година ще стартира подготовка и за идните Световни и Европейски шампионати за 2019 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР