17-годишната пловдивчанка Виктория Радева от ШК Локомотив 2000 стана сензацията

17-годишната пловдивчанка Виктория Радева от ШК Локомотив 2000 стана сензацията ...

Момиче на 17 от Пловдив шампионка по шах за жени.17-годишната пловдивчанка Виктория Радева от ШК Локомотив 2000 стана сензацията на Републиканското първенство за жени по шахмат за 2018 г. Единадесетокласничката от Националната търговска гимназия спечели шампионската титла. Виктория стигна до златния медал с впечатляващ резултат- Тя завоюва първото място със 5.5 т., следвана от Габриела Антова /Шах 21/ с 5 т. и Елица Раева /Пристис/ с 4 ,5 .
Първенството се проведе в китното селце Чавдар при много добри условия. Радева демонстрира високата си класа и доказа, че е една от най-добрата български шахматистки. Тя завоюва титлата на 17 години и така се превърна в една от най-младите шампионки на България при жените и най-младата пловдивчанка, завоювала титлата.

Ученичката от НТГ завърши с 4 победи и 3 ремита, като не допусна нито една загуба. Турнирът се игра в 7-кръгова швейцарска система. Вики се включи в надпреварата веднага след Световното първенство в Бразилия и въпреки липсата на почивка се мобилизира е зае напълно заслужено първото място. Сега до края на годината й остава да навакса с учебния материал, а в началото на следващата година ще започне подготовка и за предстоящите Световни и Европейски първенства за 2019 г.

Източник: marica.bg