17-годишната Мария Малецова от понеделник, 12 август, е доброволец в

...
17-годишната Мария Малецова от понеделник, 12 август, е доброволец в
Коментари Харесай

17-годишна ученичка е първият доброволец в областната болница на Смолян

17-годишната Мария Малецова от понеделник, 12 август, е доброволец в Отделението по ендокринология на МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ - Смолян. Тя е ученичка в 11 клас на Профилирана природо-математическа гимназия „ Васил Левски “, компетентност „ Биология и химия “. Мечтата й е да учи медицина и да стане доктор, оповестиха от лечебното заведение.
„ За първи път в МБАЛ Смолян успяхме да осъществяваме една концепция по отношение на професионалното насочване и активирането на интереса на младежите към смолянската болница, и за обезпечаване на фрагменти. Доброволците, или волонтерите, както се назовават в Европа и света, са един почин, който може би е добре да бъде публикуван във всички учебни заведения и да се даде опция на тези възпитаници, на тези деца, да бъдат при нас “, сподели доктор Емилия Апостолова – зам.-директор на болничното заведение и шеф на Отделението по ендокринология.
Мария Малецова не извършва никакви независими действия във връзка с обслужването на пациентите, само че се среща с другите страни от работата на медиците, контактите с пациентите, операциите и прочие
 „ В същото време използваме нейните знания - младежите са компютърно грамотни, знаят езици и така нататък Тя като доброволец следи и оказва помощ и на санитарките, на медицинските сестри, а също по този начин и на нас лекарите. Тъй като тя е с съвършено притежаване на британски език съм й сложила задача да преведе един гайдлайн за лекуването на захарния диабет от едно от най-квалитетните списания в света “, добави доктор Апостолова. Тя се надява, че когато Мария опише на нейните другари и съученици тази самодейност на болничното управление в лицето на изпълнителния шеф доктор Марин Даракчиев, ще добие по-голяма известност.
" Майка ми ми предложи да стана доброволец в болничното заведение и аз с наслада се съгласих. Много постоянно съм си мислила да извозвам повече време тук, с цел да усетя атмосферата и да видя дали ще ми хареса. Засега доста ми харесва и разбрах, че това е моето нещо. Искам да се занимавам с медицина. Екипът на отделението е доста професионален и доста ми харесва ", показа Мария Малецова. „ За тези три дни научих, че да си доктор е извънредно огромна отговорност. “, добавя момичето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР