17-годишната жителка на Банкок е известна като най-косматото момиче на

...
17-годишната жителка на Банкок е известна като най-косматото момиче на
Коментари Харесай

Момичето Чубака си избръсна лицето и се омъжи за любовта на живота си

17-годишната жителка на Банкок е известна като най-косматото момиче на света. Тя страда от хипертрихоза - рядко генетично заболяване, известно още като синдрома на върколака. При това заболяване на практика цялото тяло на човек се покрива с гъсти косми, в това число и лицето.
Благодарение на тази си специфичност Супатра Нати Сасуфан влезе в книгата на Гинес през 2010 година.



Съвсем неотдавна обаче в мрежата се появиха фотоси на момичето в прегръдките на юноша, който, както се оказа, е нейният новоизпечен мъж.



Преди да срещне своя обичан момичето неведнъж се е опитвало да се избави от непотребната растителност. Дори и лазерната епилация не помогнала: космите по лицето, ушите, краката и гърба траяли да порастват. Супатра се родила също с аномално дребни ноздри и родителите ѝ били принудени да прибягнат до кислородна терапия.

Като изключим това, момичето расло като най-обикновено дете: обичало да си играе с приятелите си, да гледа анимации, в учебно заведение се увличало по музиката и математиката. В момента тя води живота на най-обикновен младеж.

Бащата на момичето заяви, че тя към този момент постоянно си бръсне лицето. Нати споделя, че е намерила своето благополучие. В обществените мрежи тя с деликатност написа за своя брачен партньор: " Ти освен си моята първа обич, ти си любовта на живота ми ".


Болестта на Супатра е толкоз рядка, че от времето на Средновековието са регистрирани единствено 50 сходни случая. Докато се определило, че това е действителна болест, страдащите от нея нещастници били определяни за върколаци. И до ден сегашен някои от тях заобикалят контакта с хората.

В учебно заведение жестоките съученици наричали Нати Върколак и Чубака, а непознати пък предполагали, че лицето ѝ е маска за Хелоуин.
Момичето обаче има заедно семейство, което постоянно ѝ оказва помощ и пази.




Супатра признава: " Не се усещам друга от останалите деца. В учебно заведение имам доста другари. Но окосмяването ме откроява от останалите ", споделя момичето.


" Някои момчета по-рано ме дразниха, само че те към този момент не го вършат ", споделя още Нати.



" Свикнах с външността си. Косите към този момент не ми пречат. Когато пораснат доста, тогава е малко мъчно. Мечтая някой ден да се избавя от тази болест ", споделя още момичето.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР