17-годишната Грета Тунберг се превърна в символ на съпротивата срещу

...
17-годишната Грета Тунберг се превърна в символ на съпротивата срещу
Коментари Харесай

Грета Тунберг срещу коронавируса

17-годишната Грета Тунберг се трансформира в знак на съпротивата против решенията на международните водачи, които водят до пагубни климатични промени. Сега обаче напъните й в тази тенденция са сложени на пауза за малко, тъй като светът има една цел и един общ зложелател, против който застава и тя.

Шведската ученичка реши да подари премията си от 100 000 $ , която получи от датската организация Human Act, в поддръжка на дейностите на UNICEF за предотвратяване на децата по света от следствията от пандемията.

Жестът на Тунберг незабавно получи ответна реакция от датската организация, която прибави още 100 000 $, с цел да се открие специфична акция в отбрана на най-уязвимите детски групи в актуалната международна обстановка.
 Снимка 478098

С дарените от Грета и Human Act, както и с набраните средства на страницата на акцията, ще се работи против дефицита на храна и медицински грижи, насилието и неналичието на достъп до онлайн образование.

Екоактивистката прикани всички да се включат в поддръжка на акцията. " Точно както рецесията с климата, по този начин и тази с COVID-19 е рецесия и на правата на децата " , твърди Тунберг.
 Грета Тунберг, коронавирусът и подозренията на активистката, че е болна
Признанието на Грета Тунберг

Какво има да ни каже активистката

Тя добавя, че негативният резултат ще бъде освен в кратковременен, само че и в дълготраен проект , изключително върху най-уязвимите групи от най-бедните страни по света, които и без пандемия са застрашени от гладна гибел, написа CNN.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР