17-годишна родилка е починала в частна болница в Панагюрище. Окръжната

...
17-годишна родилка е починала в частна болница в Панагюрище. Окръжната
Коментари Харесай

17-годишна родилка почина в болницата в Панагюрище

17-годишна родилка е умряла в частна болница в Панагюрище. Окръжната прокуратура в Пазарджик стартира следствие по случая. Мария Димитрова е родила крепко бебе на 27 ноември посредством секцио.
Към момента не са ясни аргументите, които са довели до гибелта на 17- годишната Мария.

" След раждането се усещаше добре, ходихме да я забележим. На другия ден отидохме на рандеву. Тя видя бебето, радваше се беше добре. На идващия ден следобяд майка й отиде до болничното заведение, с цел да я види. Тя още веднъж беше добре. Вечерта получихме телефонно позвъняване към 21.00 часа, че щерка ни е настанена в Интензивното поделение и е зле”, споделя бащата на момичето.

Той е посетил лекаря, който е водил раждането. Tой го успокоил, че щерка му е здрава и няма да има проблеми. На идната заран обаче получил позвъняване, в което го уведомили, че тя е умряла, тъй като лекарите не са съумели да спасят живота ѝ.

Според околните на родилката тя не е имала здравословни проблеми. При последното им рандеву Мария се оплакала само от болки в гърлото.

Разследването е поето от следовател към прокуратурата. От частното здравно заведение е конфискувана цялата документи по случая. Разпитват се и очевидци.

От МБАЛ " Уни Хоспитал " - Панагюрище разпространиха до медиите свое мнение. В него се показва, че лечебното заведение " изрича най-искрените си съболезнования за загубата на Мария Димитрова на нейните близки ". " Мария е била пациентка на лечебното заведение, където постъпва на 27 ноември за незабавно цезарово сечение. Въпреки всички положени грижи и старания от медицинските експерти, на 28 ноември вечерта пациентката почива. Близките са известени навреме - рано сутринта на 29 ноември, след което е назначена съдебно-медицинска експертиза. Пациентката е малолетна и по тази причина повече детайлности за положението й не могат да бъдат давани ", се споделя още в мнението, представено от Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР