17 години след като е част от отбора, който спечели

...
17 години след като е част от отбора, който спечели
Коментари Харесай

От световна шампионка до първа линия срещу COVID-19

17 години откакто е част от тима, който завоюва първата международна купа по хандбал за дами за Франция и то във Франция, една от звездите на тима - Мелинда Жак-Сабо, е здравна сестра в детската реанимация в болничното заведение в Лил.

" Ние се грижим за деца от един месец до 16 години, които са жертви на произшествия ", декларира Жак-Сабо пред френските медии. " Много е разнообразно. Тук сме, с цел да им спасяваме живота. Понякога има тежки дни. Трябва да си мощен душевен, само че не мога да кажа, че в никакъв случай не плачем ".

Въпреки че нейното поделение е фокусиран върху деца, пандемията от COVID-19 значи, че Жак-Сабо и нейните сътрудници трябваше да се приготвят да одобряват и възрастни пациенти. Те също би трябвало да останат подготвени да се грижат за деца с обичайни болести, защото интервалът на изолираност вкъщи е довел до увеличение на злополуките.

" Има тревога, тъй като не познаваме добре вируса, само че би трябвало да си свършим работа ", съобщи Жак-Сабо, който съчетава работата си в болничното заведение с роля на помощник-треньор в тима на Сен-Аманд.

Като състезателка Жак-Сабо печели международното състезание през 2003 година, както и бронзов орден от европейското състезание през 2002-а. По-голямата част от кариерата си прекарва в тима на Метц.

Жак-Сабо споделя, че внезапното привършване на сезона на хандбала е било разочароващо, само че е елементарно да гледа нещата в вероятност, когато се сблъсква с такава сериозна обстановка всеки ден.

" Това, че съм в отделението за интензивно лекуване и всеки ден виждам гибелта, ме кара да виждам нещата в вероятност. Затова останете вкъщи, тъй като има неща, доста по-сериозни от това да не можете да излезете ", приключва описа си Жак-Сабо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР