17 години лишаване от свобода“ получи Веселина Гинева, която държа

...
17 години лишаване от свобода“ получи Веселина Гинева, която държа
Коментари Харесай

17 години затвор за жена, умъртвила жестоко съпруга си в бургаски квартал

17 години „ отнемане от независимост “ получи Веселина Гинева, която държа мъжа си срещу волята в дома му и за предумишленото му умъртвяване. Подсъдимата е направила и документна машинация с цел да взема пенсията на Димитър Миразчиев, откакто е умрял.
Драмата се развива в бургаския жилищен комплекс „ Лазур “, блок 2, при изискванията на продължавано закононарушение. Мъжът е държан заключен в една от стаите на жилището. Действията на подсъдимата са довели до рискови за здравето му последствия.
Веселина Ганева е подсъдима и за това, че на 01.08.2014 година с користна цел и по изключително непосилен метод, преднамерено е умъртвила своя брачен партньор Димитър Миразчиев, като за интервала от неустановена дата при започване на месец май 2013 до 01.08.2014 година не му е давала задоволително храна, вода и нужните за болестта му медикаменти, лишила го е от квалифицирана здравна грижа, което е станало причина за неговата гибел.
За да си набави имотна полза, като прокурист на своя брачен партньор, поддържала в подвеждане чиновници на банка, че нейният брачен партньор, който е умрял на 01.08.2014 година е жив и има право да прави тегления от персоналната си банкова сметка. Служителите на банката са изплащали парични суми на Веселина Ганева, които са били преводи от Национален застрахователен институт за пенсии по напреднала възраст на умрелия Димитър Миразчиев. От 01.09.2014 до 31.08.2016 година, Ганева е предизвикала имотна щета на Национален застрахователен институт в размер на 21 140 лв.. Наказанието, което е общо за трите закононарушения би трябвало да бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим “ режим в затвор.
Присъдата на Окръжен съд – Бургас предстои на обжалване пред Апелативния съд в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР