17 души са арестувани при сблъсъци между протестиращи и полицията

...
17 души са арестувани при сблъсъци между протестиращи и полицията
Коментари Харесай

Над 140 демонстрации блокираха Франция

17 души са задържани при конфликти сред протестиращи и полицията в Париж, заяви БГНЕС. Профсъюзите проведоха митинга против проектите на държавното управление да извърши промени в държавния бранш. По предварителни оценки към 16 000 души са взели присъединяване в митинга. Някои от участниците в митинга обаче са почнали да чупят витрини на магазини и са влезлив в конфликт с полицията.
По-рано медиите оповестиха, че стачкуващите са коренно настроени младежи, напълно облечени в черно и криейки лицата си зад маски. Според неотдавна появила се традиция, левите радикали и анархисти, нарекли себе си " Черният блок ", се подредиха в бойни редици пред главната колона на профсъюзите и уверено се придвижиха към Площада на Бастилията. Полицаите, които стояха на пътя им, не влязоха в контакт с тях и това даде опция на радикалите да продължат. Достигнали Бастилията, започнаха да разрушават витрините на магазините и автобусните спирки, след което най-сетне се намесиха органите на реда.
За да разпилян тълпата, полицията употребява водни оръжия, светлинно-звукови гранати и сълзотворен газ.
Над 140 демонстрации се организираха в цялата страна. Недоволството е против президента Еманюел Макрон, който е безапелационен в желанието да преструктурира държавната стопанска система. Плановете включват съкръщаване на 120 000 държавни чиновници до 2022 година

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР