17 деца са със стомашни проблеми след празненство, което се

...
17 деца са със стомашни проблеми след празненство, което се
Коментари Харесай

Първо в „Петел“: 17 ученици са с оплаквания от хранително отравяне след празненство във варненско заведение

17 деца са със стомашни проблеми след тържество, което се е провело в събота в заведение във Варна. Това оповестиха родители в редакцията на „ Петел “.

Учениците са от 9 клас от ГПЧИ „ Йоан Екзарх “ във Варна. Те са чествали в събота в заведение в региона на Червения площад (пл. „ Съединение “). След предколедния ваучър общо 17 от присъствалите са се оплакали от стомашни болки, а някои от тях се е наложило да бъдат сложени на система, оповестиха родители. Засега не е доказано дали има признати в болница.

Директорът на РЗИ – Варна доктор Дочка Михайлова удостовери, че има постъпил сигнал в здравната ревизия за случая и е почнала инспекция. „ Екипът е още на място, тъй че към този момент не мога да дам повече информация, тъй като може да е подвеждаща. Сигналът беше неизвестен, към този момент никой от учебното заведение не се е свързал публично с нас “, сподели за „ Петел “ доктор Михайлова и даде обещание детайлности по случая на по-късен стадий.

Наш кореспондент посети мястото и разбра от личния състав на заведението, че инспекцията към момента не е завършила. Според работещи там, храната не е била приготвена на място, а е била доставена на празненството от компания за кетъринг, която също ще бъде тествана.

Очаквайте детайлности!

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР