17 държави, включително Иран и Венецуела, са поискали от Европейския

...
17 държави, включително Иран и Венецуела, са поискали от Европейския
Коментари Харесай

17 държави искат помощ от ЕС за коронавируса

17 страни, в това число Иран и Венецуела, са поискали от Европейския съюз финансова помощ по отношение на заболяването, породена от новия ковид. Това разгласи ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел след среща на външните министри на 27 страни от общността във видеоконференция.
" 17 страни желаеха финансова помощ, Иран и Венецуела са измежду тях ", сподели той, като означи, че в такава обстановка Европейски Съюз е задължен да им помогне.
Според Борел външните министри са разгледали в частност обстановката с ковид в Иран, която остава една от най-сложните в света.
" Обсъждахме Иран, където обстановката е трагична, " сподели той. " Очакваме, че през идващите седмици ще можем да отпуснем 20 милиона евро помощ. "
Борел акцентира, че мнозина не оказват помощ на Иран, мислейки, че и на тях ще се приложат ограничаващите ограничения на Съединени американски щати. " Но питателните и медицинските доставки не са обект на американски наказания. Тази страна се нуждае от финансови средства ", добави той.
Според последната информация, броят на инфектираните с ковид в Иран възлиза на малко над 23 000, а 1 812 души са починалите.  
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР