168chasa.bgТрябва да са готови до 2021 г.През следващата седмица започва

...
168chasa.bgТрябва да са готови до 2021 г.През следващата седмица започва
Коментари Харесай

Започват новите 134 км от “Хемус” на 23 април

168chasa.bg

Трябва да са подготвени до 2021 г.През идната седмица стартира поетапното строителство на нови 56 км от автомагистрала “Хемус ”. Трасето е първият сектор от 134-те км,

През идната седмица започва построяването на новия сектор от “Хемус ”, разгласи в Плевен зам.-министър Николай Нанков.

Трябва да са подготвени до 2021 година

През идната седмица стартира поетапното строителство на нови 56 км от автомагистрала “Хемус ”. Трасето е първият сектор от 134-те км, които държавното сдружение “Автомагистрали ” ще построи.

Това сподели в Плевен зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков. Според няколко самостоятелни източници първата копка ще бъде направена на на 23 април наоколо до Боаза, където ще свършва правата, която се построява сега.

Нанков напомни, че строителството на трасето на автомагистралата сред пътен възел “Боаза ” и разклона с пътя Русе – Велико Търново ще коства 1,12 милиарда лева, които са държавно финансиране.

Отсечката е разграничена на шест сектора, два от които с обща дължина съвсем 44 км, минават и през територията на област Плевен.

През 2021 година автомагистрала “Хемус ” би трябвало да доближава до пътя Ловеч – Плевен. Има направено предпроектно изследване за околовръстен път на града.

През идната седмица започва построяването на новия сектор от “Хемус ”, разгласи в Плевен зам.-министър Николай Нанков.

 

 

 

До 40 дни ще изготвим задание и ще възложим две процедури – разработване на обстоен организационен проект - парцеларен проект и на уголемен абстрактен план, с цел да изберем вид за трасе. Той би трябвало да е подготвен в края на 2021 година, с цел да избегнем бъдеща запушалка от над 2000 тежкотоварни автомобила в центъра на града, заяви Нанков.

80% са подготвени

от сектора от

автомагистралата

сред Ябланица

и Боаза

Според поетия ангажимент той ще бъде подготвен със седем–осем месеца предварително и ще бъде въведен в употреба през октомври. С него ще бъдат приключени още близо 10 км от “Хемус. Строи се и друга права - сред Белокопитово и Буховци. Дължаната е 16 км и би трябвало да е подготвена до 2021 година

С близо 8 млн. лева от стратегия “Региони в напредък ” са рехабилитирани съвсем 12 км от второкласния път, осигуряващ най-кратката връзка сред Плевен и Ловеч. Почти 10 млн. лева е инвестицията от програмата за 9,5 км от пътя Червен бряг – Чомаковци, чието осъществяване би трябвало да завърши през юли. Предстои да бъде направена рехабилитация и на 9,5 км от третокласния път сред Гулянци и Долна Митрополия, ще бъде изработен ремонт по трасето сред Кнежа и Оряхово.

Общо

82 млн. лева ще

бъдат вложени

в област Плевен по оперативната стратегия, сподели още Нанков. С 11 млн. лева ще бъдат осъвременени 9 просветителни институции, в които се образоват близо 4000 възпитаници. Други 11 плана са ориентирани към повишение на енергийната успеваемост на 22 здания. Ще се бъдат благоустроени и 100 хиляди кв. м публични пространства. Още 17 млн. лева отиват за интегриран градски превоз.

По план на Министерството на здравеопазването с 3,4 млн. лева ще бъдат актуализирани 10 центъра за незабавна здравна помощ.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР