168chasa.bgЕксперти съветват треньорите на кучета да се избират внимателно, много

...
168chasa.bgЕксперти съветват треньорите на кучета да се избират внимателно, много
Коментари Харесай

Електрически нашийник изнервил питбула, който нахапа стопанката си

168chasa.bg

Експерти поучават треньорите на кучета да се избират деликатно, доста практикували без лиценз

По разкази на очевидци с кучето е работено с електрически нашийник

Питбулът е настанен в прют, ориста му ще се реши от управата. КАДЪР: Народоосвободителна въстаническа армия ТВ

Експерти поучават треньорите на кучета да се избират деликатно, доста практикували без лиценз

“По разкази на очевидци с кучето е работено с електрически нашийник, който допуска то да се изнерви по някакъв метод и да реагира нападателно. ” Това описа в понеделник Нина Огнянова от организация “Вотан - нов живот за питбула ” пред Нова тв.

В неделя питбул, взет за развъждане от подслон, нахапа стопанката си. Освен нея



пострадаха

приятелят ѝ

и треньорът

на животното

След нападението кучето избяга, а няколко полицейски коли блокираха придвижването по околовръстния път, с цел да го заловен. В последна сметка то бе прибрано от “Екоравновесие ” и отведено в подслон в София.

Най-сериозно потърпевшата млада жена е освободена за домашно лекуване, откакто раните ѝ били обработени от лекари в “Пирогов ”.

“Питбулът бил зарязан в приюта предходната година от първите си стопани, които го гледали от бебе. Стопанката - младо, напълно неопитно момиче, твърди, че кучето я ухапало. Питбулът е прекарал там 4 месеца, разхождан е от чиновници и доброволци и не е посочил проблематично държание ”, сподели Огнянова.

Животното е осиновено от приятеля на нахапаното в неделя момиче. Той потърсил треньор, който да превъзпита кучето, откакто и той бил ухапан. Пред Огнянова очевидци разказали, че животното е било обучавано с електрически нашийник. Според нея този тип нашийници би трябвало да се употребяват доста деликатно от експерти.

“Кучето не е

пускано в боеве

Явно предходната собственичка не се е грижила добре за възпитанието му и това е причина за държанието му ”, споделя пък Явор Гечев от фондация “Четири лапи ”.

“Знам доста малко за тези треньори, което ме кара въобще да се колебая в качествата им ”, добавя той.

“Съветът ми към хората, които си търсят треньор за проблематично куче, изключително от по-едрите породи, е доста деликатно да избират с кого да работят, да изискват някаква професионална подготовка и предходен опит със съответната порода, тъй като другояче се стига до такива произшествия ”, изясни той.

Какво ще стане

с питбула, ще

реши управата

на приюта,

където е настанен сега. Трябва първо да се види дали още веднъж ще покаже експанзия, разяснява Огнянова. Според нея проблемите на кучетата идват още от неприятното отглеждане отвън законните развъдници. По-късно идвала и ролята на стопанина.

“Това е и неприятен асортимент на стопани, тъй като явно това момиче не е имало никаква подготовка да се оправи с образованието на едно по-сериозно куче без значение от породата. Допуснало е то да излезе отвън надзор, да реши, че е водач у дома, да стартира да демонстрира темперамент и да се стигне до изоставянето му ”, споделя тя за първата господарка на кучето.

 

Цялата обява ТУК

 

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР