165 литра вода на минута спестява Нестле България в производствената

...
165 литра вода на минута спестява Нестле България в производствената
Коментари Харесай

Всяка минута Нестле България пести по 165 литра вода в производствената си дейност

165 литра вода на минута икономисва " Нестле България " в индустриалната си активност. Спестеното се равнява на годишната потреблението на питейна вода на 600 четири-членни фамилии. Това заяви Сара Вуптене, шеф на фабриката " Шоколадови артикули и бисквити " на " Нестле България " при формалното отбелязване на Международния ден на водата в софийската фабрика на " Нестле ".
Годишно компанията икономисва над 87236 м³ вода, с помощта на което е понижила потреблението си на вода с близо 60% по отношение на 2010 година.
Над половината от спестената вода " Нестле България " реализира посредством така наречен затворени цикли - с една и съща вода се охлажда машината за произвеждане на крем за десертите, които създава компанията и по-късно същата вода продължава да е в оборот неведнъж. " Преди това беше питейна вода, която непрестанно изтичаше в канализацията, до момента в който в този момент се употребява още веднъж ", разясни Сара Вуптене директно преди да бъде демонстрирана новата система пред журанлисти и посетители на " Нестле " във връзка Деня на водата.
След прекосяването на водата през машината тя се охлажда наново и още веднъж се води към оборудването. Двуролковият рифайнер за крем, конфигуриран през 2016 година, е един от образците за инвестиция в опазването на водните запаси. По данни на производителя машината се нуждае от 2.6м³/ч (2600 литра/час) за изстудяване. През 2018 година рифайнерът е бил в работен режим 2524 часа, през които, в случай че липсваше този затворен цикъл, биха били изхабени повече от 6565м³ вода, оповестиха от екипа на Нестле.
" Като част от световните задължения на " Нестле " до 2030 година компанията цели да има нулево влияние върху околната среда ", заяви Емануел Артур, изпълнителен шеф на " Нестле България ". Това ще бъде реализирано посредством понижаване на потреблението на вода, нездравословните газови излъчвания и изхвърлянето на боклуци, увери той и добави, че " Нестле " се ангажира да сертифицира всички заводи на Групата с интернационалния стандарт на Алианс за ръководство на водите (AWS) до 2025 година " Първите заводи на Нестле към този момент бяха сполучливо сертифицирани ", сподели още той.
" Нестле България ", като сериозен стопански фактор, потвърждава, че в производството може да употребява стабилно водите и е образец за ресурсна успеваемост и осъществяване на европейските рекомендации за кръгова стопанска система и отговорно отношение към околната среда ", посочи Красимир Живков, зам.-министър на околната среда и водите и връчи на Емануел Артур приветствен адрес във връзка Международния ден на водата. Важността на тематиката за опазването на водните запаси бе маркирана и от други посетители на компанията от столична община, Изпълнителна организация по околна среда и Софийска вода.
" Нестле България " следва неразделно своята политика за корпоративно-социална отговорност, ориентирана към устойчивото вложение и развиване на бизнеса и през 2019 възнамерява да надгради постигнатите резултати, като работи в посока усъвършенстване на циклите за индустриална охлаждаща вода. Целта на компанията е да понижи потреблението й с още 4%, което ще спомогне в допълнение за запазване на околната среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР