165 хотела по морето са се включили до 24 май

...
165 хотела по морето са се включили до 24 май
Коментари Харесай

От Агенцията за бежанците: Невъзможно е украински граждани да живеят и зимата в Слънчев бряг

165 хотела по морето са се присъединили до 24 май в програмата, която планува да получат по 15 лв. за настанен украински емигрант. Подаването на заявки продължава до 25 май, заяви в Бургас ръководителят на Държавната организация за бежанците (ДАБ) Мариана Тошева.

„ Има над 175 000 места в хотели една и две звезди и се прозвънява хотел по хотел. Това са най-вече хотели край Варна. На този стадий няма хотелиери в Слънчев бряг, които желаят да се включат в програмата. Разбирате, че в дълготраен проект за интеграция е невероятно бежанците да живеят и зимата в Слънчев бряг. Защото това е логистика, лекари, възпитаници би трябвало да се мисли тези хора да не са скупчени на едно място ”, сподели Тошева.

По думите й никой няма да бъде оставен на улицата, в случай че се наложи страната ще мисли и за краткотрайни зали, където те да изчакват преместването си.

На този стадий към 30 000 от украинските бежанци имат намерение да останат в страната. За последното денонощие 3076 души са напуснали България, а са влезлите са 2170.

„ Тенденцията е множеството от украинските бежанци да напущат страната ни, в сравнение с да влизат у нас ”, разяснява Тошева.

По думите и страната не може непрестанно да оказва помощ. Ще се оказва помощ единствено на най-уязвимите групи.

Бежанците ще бъдат извозени от хотелите по морето към базите за настаняване навътре в страната с БДЖ.

Първите влакови композиции потеглят на 29 май. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР