162 души от персонала на столичните училища вече са ваксинирани

...
162 души от персонала на столичните училища вече са ваксинирани
Коментари Харесай

Фандъкова: Над 5000 учители искат ваксина, вчера са имунизирани първите 162-ма

162 души от личния състав на столичните учебни заведения към този момент са имунизирани против Covid-19, а над 5000 са се записали за имунизация. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти пред постройката на Столична РЗИ.

Ваксинацията на педагогическия и непедагогическия личен състав стартира през вчерашния ден.

" Работи се в съгласуваност РЗИ, Управлението по образованието и нашите екипи от Столична община по този начин, че да осигурим опция на всички учители, всички представиетли на спомагателен личен състав, всики, които желаят да се ваксиниракт ", разяснява кметът на София.

По думите й общо в 15 лечебни заведения и медициниски центрове в София има кабинети за имунизиране, а при нужда Столична община има подготвеност в ДКЦ-ата. Йорданка Фандъкова посочи, че над 5000 учители и помощници са пожлеали да се имунизират, което е малко над 20 %.

" Надявам се, че този % ще нараства с напредванего на имунизирането ", добави тя.

Кметът на София сподели, че за нея имунизацията на учителите е доста значима задача.

" Това значи да са спокойни учителите и децата да бъдат в учебно заведение. Това е доста значимо. Подкрепям напълно министърът на образованието, който сподели през вчерашния ден, че никой не може да оцени сега вредите за това, че децата не са в учебно заведение. За да е по този начин, учителите би трябвало да са спокойни ", посочи още Йорданка Фандъкова и изрази вяра процесът на имунизация да продължи измежду педагогическия личен състав, както е в домовете за възрастни хора.

Тя напомни, че предходната седмица е почнало ваксиниранетов домовете за възрастни хора. " Бяха поискали и се имунизираха малко над 22 %. Вече демонстрираха предпочитание още хора и доближаваме 30 % от живеещите ", добави Йорданка Фандъкова. " Искам да благодаря на Столичната РЗИ, с които сме в безспорна и цялостна съгласуваност, с цел да можем да помогнем на хората ", сподели още Фандъкова..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР